OPET DRAMA NA MARAKANI: Lukić poručio "para nema, ko hoće može da ide"

Članovi Radne zajednice tražili sastanak sa čelnicima kluba da bi saznali kada će se nastaviti isplata zaostalih zarada, doživeli hladan tuš kada im je predsednik Lukić poručio da novca nema i da nezadovoljni mogu da idu

  • 3

Nema kraja nevoljama FK Crvena zvezda: zaposleni koji su primili u septembru jednu od šest zaostalih plata tražili su sastanak sa predsednikom kluba Vladanom Lukićem da bi saznali kada će se nastaviti sa isplatom zaostalih primanja, ali doživeli su hladan tuš kada im je Lukić odgovorio da para nema i da ko hoće može da ide.

Zaposleni su se nadali da će isplata biti nastavljena kada stigne kvartalana uplata glavnog sponzora "Gasproma" od 525.000 evra, ali ona nikako da legne na račun. Pojavile su se nove pretnje štrajkom, zbog čega je i odrđžan sastanak Radne zajednice sa čelnicima kluba.

- Lukić je zaposlenima doslovce rekao: "Novca nema, ko ne želi više da radi može slobodno da ide iz kluba". Nakon toga pojedinci iz Radne zajednice uzvratili su rečima: "Nismo mi jedini koji mogu da idu iz kluba", aludirajući na dugo najavljivani odlazak Lukića od kojeg, zasad, nema ništa - izjavio je za "Blic" neimenovani izvor sa "Marakane".

Zvezda je u velikim dugovima, brojke nisu sasvim jasne, ali najcrnje procene govore o oko 62 miliona evra minusa. Čini se da su već iskorišćene i mnoge prilike za zaradu pošto su ugovori nekih igrača, poput Maksimovića i Mijailovića, prodati menadžerskoj agenciji Izraelca Pinija Zahavija od kojeg je unapored dobijeno oko pola miliona evra iskorišćenih za rešavanje tekućih problema, pa će, kada ti igrači budu prodati, Crvena zvezda dobiti samo deo novca od transfera.

- U klubu planiraju da čak i neke omladince, koji još nisu debitovali za prvi tim, ustupe menadžerima. Ti igrači sada vrede nekoliko desetina hiljada evra, ali u slučaju afirmacije mogli bi da budu daleko skuplji. Međutim, u Zvezdi ne mogu da čekaju jer su im pare potrebne odmah - tvrdi isti izvor.

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Zvezde Stefan Pantović priznaje da se zaposlenima duguje novac, ali smatra da situacija nije toliko dramatična.

- Razgovarao sam sa njima i naravno da nisam mogao da im obećam da će finansijska situacija biti sjajna, ali mi očekujemo uskoro priliv određene količine novca. Nije u pitanju novac "Gasproma", o tom ugovoru ne bih pričao. Imamo dogovor da bude poboljšan. Što se tiče transfera, klub pregovara sa menadžerskim agencijama vezano za ponude klubova koje agencije dostavljaju, a ne sa pojedincima, kao što se prikazuje u medijima - rekao je Pantović.

(Telegraf.rs/Izvor: "Blic")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slavisa

    1. novembar 2012 | 09:42

    mars iz zvezde.unistili ste nam klub da nema kud vise.

  • Rade

    1. novembar 2012 | 11:07

    Lepo sam predlozio - pet godina bez fudbala u Srbiji, dok se ne razbistri ko kome duguje, da li treba da se ugasi itd. Pa sve ispocetka. Ovako, lazemo sami sebe, fudbal nula, liga nula, reprezentacija nule...A lopovi uzimaju li uzimaju...

  • Delija

    1. novembar 2012 | 11:46

    Eh kad telegraf ne bi izmislio neku vest...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA