BLAM ILI KRAĐA: Istorijska pobeda Jagodine na "Marakani" (VIDEO)

Crvena zvezda prvi gol primila iz penala, koji je diskutabilan iz jednog razloga - ne zna se da li je Stojanović pao izvan ili unutar kaznenog prostora. Od gola Đurića Zvezda je bila nervozna, a sve je kaznio Đenić, prvencem u ovoj sezoni za veliku pobedu "ćurana" 2:1

  • 8

Bez Nikole Mikića, Darka Lazovića i Natanijela Asamoe fudbaleri Crvene zvezde su na "Marakani" izgubili korak za vodećim Partizanom pošto su neočekivano izgubili od Jagodine 1:2 (0:0).

Prema pozicijama na tabeli, ovo bi trebalo da je bio derbi... Jagodinci su pre ove utakmice bili treći, a na naš najveći stadion nisu došli sa "belom zastavom". Uostalom, odavno više ekipe na megdan crveno-belima ne dolaze da se odbrane i kući vrate sa što manje primljenih golova...

Prošlonedeljna utakmica protiv Donjeg Srema, očigledno, nije ništa promenila u pristupu igri izabranika Aleksandra Jankovića, pošto su ovi ponovo "olako" ušli u meč. Jagodina je na startu imala lepu priliku, ali je nije iskoristila. Gosti su u 22. minutu mogli da povedu, međutim Cvetković je zakasnio na idealan centaršut. Zvezda je u prvih 45 minuta imala dve-tri poluprilike, a tri minuta po povratku na teren Ognjen Mudrinski je, iako je do starta strepeo da li će biti u sastavu, pogodio za 1:0. Aleksandar Pantić je uposlio bivšeg napadača gostiju, koji je bez milosti glavom zatresao mrežu.

Posle gola se u igri ništa drastično nije promenilo. Bondžulić, golman gostiju, u dva navrata dobro je intervenisao, a jednom mu je i stativa, posle šuta Mudrinskog, bila saveznik.

Odluka je pala, ispostaviće se, u 64. minutu, kada je sudija dosudio penal za "ćurane". Penal, koji je diskutabilan iz samo jednog razloga - nije jasno da li je Miloš Popaj Stojanović pao izvan ili unutar kaznenog prostora posle guranja Dimitrijevića. "Poklon" ili ne, Jagodina je preko Milana Đurića izjednačila na 1:1.

Od tada se dodatno "pojačala" publika na "Marakani", ali to njihovim ljubimcima nije mnogo pomoglo. Zvezda je poslednjih 20 i kusur minuta odigrala "brzopleto", sa previše "preskakanja", a evidentno je bila prisutna i nervoza... Trenutnu situaciju maksimalno su iskoristili gosti, pa je Zvezda posle gola Đenića u 87. minutu doživela prvi ovosezonski poraz na domaćem terenu.

REZULTATI:

Smederevo – Donji Srem 0:1

(Putničanin 78)

Javor – Hajduk 2:1

(Onilo 88, Milovanović 90 – Veselinović 41)

Novi Pazar – Sloboda 2:2

(Damjanović 21, Bogunović 85 – Pilipović 29, Ranđelović 69)

Radnički Kragujevac – OFK Beograd 3:2

(Spalević 44, Milošković 50, 75 – Trifunović 78 p, Jovanović 90+1)

Radnički Niš – Partizan 0:4

(Lukić 8 ag, S. Šćepović 59, Jojić 72, Ninković 81)

Spartak – BSK 2:1

(Stamenković 65 ag, Despotović 67 – Živković 39)

Crvena zvezda – Jagodina 1:2

(Mudrinski 48. - Đurić 65. pen, Đenić 87.)

nedelja:

Rad – Vojvodina (13.00)

TABELA: Partizan 30 bodova, Crvena zvezda 24, Jagodina 23, Rad (-1)17, Spartak 17,  Vojvodina (-1) 17…

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slave

    3. novembar 2012 | 21:29

    mars iz zvezde smradovi.nerazumem i ove navijace dal su toliko glupi ili sta..netreba ic na utakmice dok lukic i ostala govna ne odu iz kluba!

  • Spartan

    3. novembar 2012 | 21:28

    Penal nije postojao. Crno-bele sudije ponovo resavaju prvenstvo. Ovo je Tole super liga u kojoj je prvo mesto rezervisano za 1 klub, a svi ostali se bore za drugo mesto!

  • dodje maca na vratanca

    3. novembar 2012 | 23:50

    Kragujevac,Nis,Rad,D.Srem.....4 crvena kartona i utakmice do 97'!!!Misliteco tome pre nego sto kazete bilo sta,l.noc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA