RUKOMETNE KVALIFIKACIJE: "Orlovi" savladali i Bosance!

Posle lošeg prvog poluvremena, srpski rukometaši razigrali su se u nastavku za preokret u Sarajevu 24:21 (8:12). Vujin i Nenadić najefikasniji

  • 0

Srpski rukometaši ostvarili su i drugu pobedu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Danskoj 2014. godine, pošto su u Sarajevu savladali reprezentaciju Bosne i Hercegovine 24:21(8:12).

Rukometaši Srbije su posle vođstva 3:2 ušli u probleme sa igrom. Veselin Vuković je apelovao na igrače da mirnije pristupaju napadu i da ne prave greške koje su Bosanci vešto koristili. Pritom su i sudije iz Litvanije imale neobičan kriterijum, pa su domaćini sredinom poluvremena prvi put poveli sa četiri gola razlike (10:6). Marko Vujin predvodio je podmlađenu ekipu, koja do kraja poluvremena ipak nije uspela da konsoliduje igru, pa se na pauzu otišlo sa rezultatom 12:8 za Bosance.

Podsetimo, u Vukovićevoj ekipi nije bilo čak sedmorice igrača koji su nastupali na Olimpijskim igrama u Londonu, ali su mladi igrači poput Zelenovića i Krsmančića bili svesni svojih mesta u reprezentaciji. Napad je mnogo bolje funkcionisao, ubrzo se istopila i prednost Bosanaca. U preokretu je proradio Petar Nenadić, koji je sa svoja dva gola doneo Srbiji prednost početkom 40. minuta. Potpunu kontrolu "orlovi" preuzimaju krajem utakmice, kada su poveli 23:17, da bi potom mirno i odgovorno priveli meč kraju za tri boda.

Trećeg aprila naredne godine naša selekcija igra protiv Austrije u trećem kolu.

Najefikasniji u redovima srpskih rukometaša bili su Marko Vujin sa osam, i Petar Nenadić sa šest golova. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA