EVROKUP: Zvezda demolirala Orlean (FOTO)

Pred 7.500 navijača u "Pioniru", "crveno-beli" ostvarili prvenac u Evropi,a najefikasniji na meču bili Majkl Skot sa 22, Igor Rakočević sa 19 poena

  • 0

Košarkaši Crvene zvezde pobedom su započeli ovosezonsko takmičenje u Evrokupu, pošto su ubedljivo pobedili francuski Orlean sa  93:73 (21:13,22:24,29:23,21:13)

Posle dve sezone pauze "crveno-beli" su izašli na evropsku scenu i odmah pokazali da su spremni da odu što dalje u ovom takmičenju. Beogradski tim do trijumfa su predvodili Majkl Skot 22 i Igor Rakočević sa 19 poena, dok je Boris Savović ubacio 18 koševa.

UBEDLJIV POČETAK

Zvezda je, nošena podrškom 7.500 najvatrenijih navijača, odlično počela meč i maltene zgromila Francuze u prvih sedam minuta (17:5).

Međutim, bilo bi suviše lako da su se gosti predali odmah. Posle početnog šoka od atmosfere u "Pioniru" ekipa Orleana se konsolidovala i uspela da zaustavi Zvezdinu furiju, ali njihov zaostatak se sve vreme kretao od šest do 1o poena (32:23)

Igrali su veoma raspoloženo i brzo "crveno-beli" sa dosta kontranapada otvorenih šuteva, predvođeni raspoloženim Majklom Skotom sa 11 i Borisom Savovićem sa sedam poena. Zvezda je dominirala u skoku, bila precizna za dva poen, a i šutirala je trojke 1-7 u prvih 20 minuta. Uz sve to, gostujući tim je igrao mnogo bolje i sigurnije nego na početku, pa je razlika na poluvremenu u korist Beograđana bila samo šest poena (43:37).

U nastavku meča, viđena je velika borba. Beograđani su napadali, pokušavali da uvećaju predost, ali to nije bilo lako jer je protivnik pokazao da je ozbiljan tim.

Sve vreme su "disali za vratom" Zvezdi, koja nikako nije mogla da stekne dvocifrenu prednost (51:46). Verovatno bi Orlean i stigao Zvezdu, da se nije razigrao kapiten "crveno-belih" Igor Rakočević, koji je ubacio 10 poena u  trećem periodu i tako zadržao prednost domaćeg tima.

Zaigrala je mnogo borbenije Zvezda krajem trećeg perioda, probudio se i Boris Savović i počeo da dominira, pod oba koša, odlično ga je pratio Skot, pa je razlika "crveno-belih" otišla i na plus 13 (70:57) u 30. minutu.

SKOT PRELOMIO MEČ

Početak poslednje četvrtine obeležila je trojka odličnog Majka Skota, kojom je Zvezda povela sa 75:60 što je bila najveća prednost na dotadašnjem delu meča. Publika je"ekspoldirala" i već tada je bilo jasno da će "crveno-beli" trijumfovati, samo je bilo pitanje kojom razlikom.

Tako je i bilo, ubrzo je Zvezda podigla svoju prednost na 20 razlike 82:62, što je bio znak da slavlje u "Pioniru" počne. Do kraja meča razlika je varirala, ali na kraju je ipak bilo ubedljivih 93:73.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA