LIGA ŠAMPIONA: Seltik nadigrao Barsu, Junajted i Čelsi se provukli, Bajern brojao do šest! (VIDEO)

Škoti su se na odličan način suprotstavili Kataloncima u Glazgovu, pa je Mesi samo mogao da ublaži poraz od 2:1. Triler završnice u Londonu i Bragi - Čelsi je u zaustavnom vremenu srušio Šahtjor 3:2, a Junajted je golom Ćićarita pečatirao preokret nad Bragom 3:1

  • 0

Na utakmicama 4. kola Lige šampiona u grupama E-H, ubedljive pobede zabeležili su Bajern Minhen i Juventus - Bavarci su brojali do šest na "Alijanc Areni" protiv Lila, a "stara dama" do četiri protiv Nordjelenda. Najveće iznenađenje priredio je defitnivno škotski Seltik koji je savladao Barselonu 2:1, a Čelsi se na neverovatan način izvukao protiv Šahtjora.

 U ovom kolu postignuto je 35 golova - najviše u istoriji takmičenja!

GRUPA E

Čelsi - Šahtjor 3:2

Da se u Londonu spremala prava borba videlo se već posle deset minuta. Tores je u 6. minutu posle smešne situacije sa golmanom Pjatovom doneo vođstvo domačinima, ali je Vilijan samo tri minuta kasnije izjednačio. Ukrajinci su jurišali u nameri da ponove podvig od pre dve nedelje. Za nezasluženo vođstvo "plavaca" pobrinuo se Oskar, golčinom sa 40 metara posle ispucavanja lopte Pjatova.

Vilija se pobrinuo da izjednači početkom drugom poluvremena i da sav pritisak prenese na pleća ekipe Roberta Di Matea. Čelsi bi se pošteno odmakao od prolaska dalje da je Šahtjor uspeo da iskoristi šansu, ali su "plavci" bili iste sreće kao Mančester junajted! London slavi Mozesa koji je u sudijskoj nadokandi postigao gol za jedva izvojevanu pobedu i prvi poraz Šahtjora u Ligi šampiona.

Srpskom reprezentativcu Branislavu Ivanoviću ovo je bila 300. utakmica u karijeri.

Juventus -  Nordsjeland 4:0

Danci su u prošlom kolu namučili "staru damu", ali nisu imali šansu da to ponove na stadionu "Juventus". Rani gol Markizija ih je potpuno poremetio, a Vidal i Đovinko su definitvno najavili da u Torinu ostaju bodovi. Kvaljerela je u drugom poluvremenu pečatirao ubedljivu pobedu nad Dancima, koji po svemu sudeći neće prezimeti u društvu najboljih.

Čelsi - Šahtjor 2:2

(Tores 6, Oskar 40, Mozes 90+3 - Vilijan 9, 47.)

Juventus - Nordsjeland 4:0

(Markizio 6, Vidal 23, Đovinko 37, Kvaljarela 75.)

TABELA: Šahtjor 7, Čelsi 7, Juventus 6, Nordsjeland 1.

GRUPA F

Bajern Minhen - Lil 6:1

U prvih pola sata je sve bilo jasno. Bajern je za 33 minuta postigao pet golova, ostavljajući siroma' Lil i dalje bez bodova u grupi. Na "Alijanc Areni" mrežu Francuza je načeo Švajnštajger prelepim golom iz slobodnjaka, a onda je usledio šou Pizara koji je postigao het-trik u prvom poluvremenu. Rastrojeni Francuzi su doprineli ovom porazu i Balmontovim autogolom.

Neverovatno tiho je bilo na jednom od najvećih stadiona u nastavku, svi su mirno čekali koliko će puta još Bavarci zatresti mrežu. Kros je postigao šesti gol, a Lil je ipak uspeo da skloni nulu sa semafora u 58. minutu, golom Kalua.

Valensija - BATE Borisov 3:2

Belorusi su kao jedno od prijatnih izneneđenja ove sezone došli na "Mestalju" kao autsajderi, pogotovo zbog Soldadovog het-trika sa prethodne utakmice. Držao se BATE bar prvih 20-ak minuta, ali je otpor slomio Žonas za vođstvo "slepih miševa". Vođstvo je povećao dželat Soldado sa penala.

Feguli je u nastavku pokušao da demotiviše Beloruse trećim golom, ali je samo dva minuta kasnije i BATE zatresao mrežu golom Renana. Delovalo je da je preokret nedostižan, ali je Mozolevski smanjio na 3:2 u 83. minutu. Spasilac je bio Feguli, koji je iskoristio dobar centaršut pred golom Belorusa i osigurao pobedu španskom klubu.

Kapiten Valensije Soldado je u jednom trenutku nasrnuo na Bordačeva. Sudije to nisu videle, ali će videti čelnici UEFA na video snimku.

Bajern Minhen - Lil 6:1

(Švajnštajger 5, Pizaro 18, 28, 33, Balmont 23.ag, Kros 66. - Kalu 58.)

Valensija - BATE Borisov 4:2

(Žonas 26, Soldado 29.pen, Feguli 51, 86. - Renan 53, Mozolovevski 83.)

TABELA: Bajern 9, Valensija 9, Bate Borisov 6, , Lil 0.

GRUPA G

Benfika – Spartak M 2:0

Duel dva tima na začelju grupe imao je veliki značaj, jer tim koji izgubi definitivno bi ostao šanse da se bori za drugu fazu takmičenja ili odlazak u Ligu Evrope. Benfika je imala imperativ pobede, jer je na prethodna tri meča osvojila samo jedan bod, dok je Spartak imao tri boda i malo sigurniju poziciju.

Posle miroljubivih prvih 45 minuta, u nastavku se zaigralo mnogo otvorenije, a ta ofanzivna igra donela je prednost domaćinu u 55. minutu a strelac je bio Kardozo. Isti igrač je samo 14 minuta kasnije ponovo bio strelac i doneo Benfiki nedostižnu prednost od 2:0.

Trenutak odluke za Befiku mogao je da bude  u 78. minutu, kada je Kardozo oboren u šesnaestercu,ali Paragvajac nije iskoristio penal, pa je rezultat ostao nepromenjen do kraja meča.

Seltik – Barselona 2:1

Velika pobeda Kelta nad Kataloncima, i to na njihov 125. rođendan! Barselona je došla kao favorit u Glazgov, sa namerom da odnese sva tri boda, protiv tima koji se bori za drugo mesto u grupi i prolaz u osminu finala. Ali, usledio je hladan tuš već u 21. minutu kada je Vanajama doneo prednost škotskom predstavniku, koji se bori za drugo mesto u grupi.

Videli su Katalonci da je vrag odneo šalu, pa su zaigrali mnogo ofanzivnije i snažnije, ređale su se šanse, ali Mesi i drugovi nisu bili šuterski raspoloženi, a i golman Seltika je branio fenomenalno.

Ipak, u 83. minutu pobedu svom timu obezbedio je Vot, koji je prošao odbranu i postigao gol za 2:0 Seltika protiv moćne Barselone, kojim su došli na drugo mesto ove grupe.

Ipak, Barsa ne bi bila Barsa kada bi se lako predala. Napadi su bili sve češći, a posle jedne odbrane golmana Seltika, najbolje se snašao Mesi i u 90. minutu smanjio na 2:1 i postavio konačan rezultat.

Benfika – Spartak M 2:0

( Kardozo 55, 69.)

Seltik – Barselona 2:1

(Vanajama 21., Vot 83, - Mesi 90.)

TABELA: Barselona 9, Seltik 7, Benfika 4 Spartak 3.

GRUPA H

Braga – Mančester junajted 1:3

Portugalski tim bio je u situaciji da mu je pobeda bila neophodna da ostane u trci da prolaz u drugu fazu. Ipak, protiv moćnog Mančestera trijumf nije laka opcija čak ni na domaćem terenu i pored kratkotrajnog nestanka struje na stadionu.

Ipak, hrabri Portugalci su napadali i u 49. minut Alan je iz penala doneo prednost Bragi.  Čak ni nestanak struje u portugalskom gradu, od nekoliko minuta, nije poremetio domaći tim, koji je nastavio da igra kao u transu i da napada gol "crvenih đavola"

Mančester je pokušao sve da stigne do boda, ali Portugalci su jednostavno bili raspoloženiji i dosta čvrsti u odbrani, ali jedna greška skupo ih je koštala pa je Van Persi u 81. minutu izjednačio na 1:1. Ali, sreća prati šampione i kada je Runi oboren u šesnaestercu u 83. minutu Mančester je poveo sa 2:1 sa bele tačke a strelac je naravno bio Vejn Runi.

Imali su Portugalci priliku da dođu do izjednačenja ali kao da nisu imali snage i kazna je usledila. Posle jedne greške Ćićarito je ostao sam pred golmanom i posle velikih peripetija uspeo je da postavi konačan rezultat 3:1 za Mančester.

Treneru "đavola" Aleksu Ferguson ovo je bila 300. utakmica u Ligi šampiona sa Junajtedom.

Kluž – Galatasaraj 1:3

Turski tim je došao u Rumuniju da pokuša da ostvari prvu pobedu u Ligi Šampiona, kojom bi se približili drugom mestu u grupi, koje vodi u sledeću fazu takmičenja. Njihova odlučnost urodila je plodom, pa su već u 18. minutu imali prednost od 1:0 golom Jilmaza.

Međutim, Rumuni nisu pali posle brzog gola Turaka, već su nastavili da igraju svoju igru a ta upornost im se isplatila u 53. minutu kada je Sougou izjednačio na 1:1.

Ali, Galata je pojačala tempo, a Jilmaz je već u 61. minutu doneo novu prednost turskom timu 2:1, da bi svojim het trikom u 74. minutu doneo nedostižnu prednost i obezbedio prvu pobedu Galatasaraju u Ligi Šampiona.

Braga – Mančester Junajted 1:3

( Alan 49. - Van Persi 81, Runi 83, Ćićarito 90.)

Kluž – Galatasaraj 1:3

( Sougou 53. - Jilmaz 18,61, 74.)

TABELA: Mančester 12, Galatasaraj 4, Kluž 4, Braga 3

(D.S./B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA