Kapiten Radničkog ostao bez trake jer navija za Zvezdu?!

Stefan Jović na društvenim mrežama podržavao crveno-bele protiv Partizana zbog čega je ekspresno kažnjen od strane čelnika Kragujevčana

  • 0

Košarkaški klub Radnički od devetog kola predvodiće novi kapiten, pošto je te privilegije zbog "navijanja za drugi klub u derbiju" lišen Stefan Jović, pridošlica kojoj je na početku sezone to poverenje ukazao šef stručnog štaba Miroslav Muta Nikolić.

Naime, Jović je na društvenim mrežama podržavao Zvezdu tokom prethodnog večitog derbija u Pioniru, zbog čega je ekspresno kažnjen.

Na inicijativu Mute Nikolića, uprava Radničkog je sankcionisala Jovića.

- Uprava KK Radnički i ja lično oštro osuđujemo potpuno neprimereno ponašanje u javnosti Stefana Jovića nakon osmog kola ABA lige. Na današnjem treningu smo odlučili da mu oduzmemo kapitensku traku, a novog vođu ekipe imenovaćemo pre devetog kola Jadranske lige i gostovanja Širokog.

- Jović će biti i novčano sankcionisan, a ja se u ime svih članova Kluba izvinjavam našim vernim navijačima. Svaki igrač, član stručnog štaba i uprave mora da ima osećaj pripadnosti Radničkom, da se sa poštovanjem odnosi prema grbu ovog kluba kako tokom takmičenja, na parketu i pored terena, tako i u javnosti, sve dok zastupa boje kragujevačke ekipe.

- Ako tako nešto očekujemo od navijača, a očekujemo, onda i sopstvenim primerom moramo da pokazujemo privrženost Radničkom u svakom trenutku. Ovakvim povodom, nikakva drugačija odluka nije mogla da se donese u KK Radnički. I lično se izvinjavam sportskoj javnosti u Kragujevcu, a uveren sam da se tako nešto ubuduće neće dešavati - rekao je Ivan Grujin, predsednik Kragujevčana.

(Tekst/Foto: kkradnicki.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA