VRATIO SE DŽAJA: Radna grupa vodi Zvezdu!

Sastav Radne grupe, osim predsednika Džajića, čine još: Nebojša Čović, Branko Radujko, Aleksandar Antić, Ivica Tončev, Zoran Stojadinović, Miodrag Lemajić, Slaviša Kokez i Predrag Ćulibrk. Dug ovog kluba, kako Telegraf saznaje ipak ne prelazi 40 miliona evra, iako se tokom dana izlazilo sa cifrom višom od 60 miliona evra

  • 6

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednik FK Crvena zvezda Aleksandar Antić Dragan Džajić održali su vanrednu konferenciju za novinare na kojoj su saopštili da je Džajić preuzeo funkciju predsednika Radne grupe.

Na sastanku održanom u zgradi Vlade Srbije, odlučeno je da klubom do izbora novog predsednika rukovodi Radna grupa, čiji sastav čine još: Nebojša Čović, Branko Radujko, Aleksandar Antić, Ivica Tončev, Zoran Stojadinović, Miodrag Lemajić, Slaviša Kokez i Predrag Ćulibrk.

Vicepremijer Vučić organizovao je sastanak u zgradi Vlade na kom su postavljeni zadaci Radne grupe, među kojima su istaknuti "rešavanje finansijskih problema, deblokada računa, hitna stabilizacija i priprema za izbor klupskog rukovodstva".

Dug ovog kluba, kako Telegraf saznaje ipak ne prelazi 40 miliona evra, iako se tokom tada izlazilo sa cifrom višom od 60 miliona evra!

DŽAJIĆ JE TRAŽIO GARANCIJE DRŽAVE DA ĆE POMOĆI ZVEZDI

Na ponoćnoj konferenciji na "Marakani", Vučić je novinarima potvrdio da je postignut dogovor Zvezdaša da se formira Radna grupa do izbora novog predsednika, na čelu sa Draganom Džajićem, kog je lično molio da se vrati u klub.

Vučić je najavio da bi izbori u Zvezdi trebalo da budu održani krajem decembra ili početkom januara.

- U skladu sa teškom situacijom u kojoj se Zvezda nalazi, razgovarao sam sa aktuelnim rukovodstvom i legendama kluba, sa svim strukturama Zvezde. Razgovori su bili dugi i postignut je dogovor da država pomogne Zvezdi i Partizanu. Večeras je postignut dogovor Zvezdaša da se formira radna grupa do izbora novog predsednika, na čelu sa Draganom Džajićem. Njega sam lično molio i zahvalan sam mu, jer mu to nije najpotrebnije u ovom trenutku. Tu će biti i više menadžera i ljudi koji će pomoći – rekao je Vučić i nastavio:

- Šta će se dešavati posle, bićete naknadno obavešteni. Stanje je toliko teško da je to iluzorno komentarisati. Pogledali smo papire i frapirali se. Država ne sme dozvoliti da njeni giganti propadaju – rekao je Vučić.

Dragan Džajić je naglasio da je njegov novi angažman privremen.

- Sve je došlo brzo i neočekivano. Nikad nisam bežao od problema, nisam hteo da se predam, tu gde mogu da pomognem i doprinesem, pomoći ću. Ovo je privremeno, nadam se da nisam zaboravio kako se to radi za ovih osam godina. Posle ćemo videti – rekao je Džajić u obraćanju novinarima.

Potpredsednik kluba Aleksandar Antić zahvalio se Zvezdinoj legendi što je pristao da u narednih mesec dana pomogne klubu.

- Hvala Vučiću na trudu koji je uložio i Džajiću koji je prihvatio. Ovo je početak projekta da se Zvezdaši okupe i vrate klub na put koji se od njega očekuje. Finansijska situacija jeste teška, ali ako postoje energija i ljudi, nije bezizlazna - rekao je Antić.

- Želja nam je da do kraja jesenjeg dela sezone razliku učinimo manjom ili bar da ostane ista, a zatim da na proleće pokušamo da stignemo večitog rivala i da Zvezda opet bude prvak. To sada izgleda teško, ali ništa nije nemoguće. U okviru Radne grupe, funkcionisaće i finansijska grupa. Javno će biti rečen dug. Nije baš 62 miliona evra - rekao je Aleksandar Antić, kog je odmah prekinuo Vučić:

- Nije ni daleko! Ne bih da licitiram dugom, ali kada sam video papire, pritisak mi je bio 220 sa 110! – slikovito je objasnio ozbiljnost situacije Aleksandar Vučić, i dodao:

- Izvesno je da se bankama duguje 18 miliona, a ostatak igračima, menadžerima i radnoj zajednici. Ujutru ću razgovarati sa (Kirilom) Kravčenkom, sutra će biti pušten deo novca iz "Gasproma". Nećemo gurati stvari pod tepih, jasno ima da se vidi ko je šta potrošio i napravio dug – nastavio je Vučić.

On je rekao i da ulazak menadžera Zorana Stojadinovića ne znači da će on postati sportski direktor kluba. Na pitanje da li izostanak Gorana Vesića iz Radne grupe znači i njegov odlazak iz kluba, prvi potpredsednik vlade je rekao:

- Kada je u pitanju ta osoba, dobili ste spisak i sve je jasno. Sve će biti promenjeno. Posle Radne grupe dolazi i nova Uprava, svi će biti novi ljudi! Ponovo ćemo moliti Džaju - završio je Vučić.

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ukinite penzije, dajete pare zvezdi!

    14. novembar 2012 | 00:40

    - Dug je veliki, nije daleko, ali nije ni 62 miliona. Nemamo precizne podatke. Dugovi prema bankama su 18 miliona evra!Ne bih da licitiram dugom, ali kada sam video papire, pritisak mi je bio 220/110! – slikovito je objasnio ozbiljnost situacije Aleksandar Vučić. Sto nisi umro...

  • banozio

    14. novembar 2012 | 10:31

    Zvezda ! Bravo za Džajića !

  • pesha

    14. novembar 2012 | 06:49

    Sta Vucic gura nosinu i u sport?Gde god se okrenes, glavonja je tu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA