MIHA PREŽIVEO: Tri gola Čileancima čuvaju selektora! (VIDEO)

Mnogi su spekulisali o poverenju Mihajloviću, ali je dobra igra i pobeda Srbije 3:1 najavila bolje dane u traženju tima. Strelci su bili Marković u 22. minutu, debitant u reprezentativnom dresu Filip Đorđević u 47. minutu i Filip Đuričić u 60. minutu. Konačan rezultat postavio je Enrikes u 88. minutu

  • 0

Fudbaleri Srbije savladali su reprezentaciju Čilea u prijateljskoj utakmici odigranoj u švajcarskom Sent Galenu 3:1. Strelci su ujedno bili i mlade nade srpske reprezentacije: Lazar Marković u 22. minutu, potom Filip Đorđević u 47, samo dva minuta pošto je stupio prvi put na teren u dresu Srbije, a konačan rezultat postavio je Filip Đuričić u 60. minutu.

U 88. minutu, konačan rezultat postavio je Enrikes.

Ovakvo izdanje trebalo je reprezentaciji koja od oktobra kuburi s moralom posle poraza od Belgije i Makedonije u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu. Reprezentaciji je definitvno trebalo da selektor Siniša Mihajlović dozvoli Đorđeviću i Đuričiću da pokažu šta znaju.

Čilenaci su započeli meč nešto agresivnije, ali je to trajalo 10 minuta. Srbija je preuzela inicijativu, ne ispuštajući do kraja meča kontrolu koju su stekli nad 21. reprezentacijom sveta.

Posle smešnih promašaja Marka Šćepovića i Đuričića, mrežu Čilenaca konačno je zatresao Lazar Marković glavom, prosledivši loptu iza golmana Pinta, koju je odlično centrirao Sulejmani. Čile je do kraja poluvremena jurio ka golu, ali je odbrana "orlova" vešto sprečavala da dođe do izjednačenja.

Umesto Kolarova, Ivanovića i Šćepovića, selektor Mihajlović je u drugom poluvremenu uveo Antonija Rukavinu, Marka Lomića i Filipa Đorđevića.

Napadač Nanta je za samo dva minuta provedena na terenu imao dve šanse. Drugu je uspeo da iskoristi i odmah postigne drugi gol za reprezentaciju Srbije na asistenciju imenjaka Đuričića.

U 60. minutu - isti akteri u obrnutim ulogama.

Ovaj put je Filip Đuričić u 60. minutu na asistenciju Đorđevića, definitvno je rešio pobednika meča, pošto su dvojica fudbalera odlično završili kontranapad i doneli vođstvo od 3:0!

Logično, Čileanci su igrali sve nervoznije, a kulminacija je usledila u 79. minutu, kada je Arturo Vidal sa dve noge nesportski uklizao i oborio kapitena Radosava Petrovića, čime je zaradio crveni karton. Izviždani Vidal odmahnuo je rukom prilikom napuštanja terena.

Mihajlović je uveo potom Radovanovića umesto Sulejmanija, a Tadića umesto strelca Đuričića. Još jedan debitant, koji je bio zapažen na terenu, Luka Milivojević, završio je utakmicu u 85. minutu.

Iako sa igračem manje, Čile je uspeo da ublaži poraz. Enrikes je posle dobrog centaršuta savladao golmana Brkića i postavio konačan rezultat 3:1 u 88. minutu.

SRBIJA: Brkić, Ivanović (od 46. Rukavina), Maksimović, Tomović, Kolarov (od. 46. Lomić), Petrović, Milivojević (od 85. Ignjovski), Marković, Đuričić (od 61. Tadić) , Sulejmani (od 61. Radovanović), M. Šćepović (od 46. Đorđević).

ČILE: Pinto, Gonzales  (od 74. Gonzalez), Rohas, Hara, Aranguiz, Itura  (od 46. Opazo), Medel, Vidal, Besažur (od 70. Mena), Fernandes, Vargas (od 56. Gutjerez), Sančez (od 20. Enrikes).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA