PRVA POBEDA: Partizan nadigrao Bešiktaš u "Pioniru" i vratio nadu za Top 16! (VIDEO)

Pred oko 6.500 gledalaca, košarkaši Partizana ostvarili su važnu pobedu u Evroligi i revanširali se turskoj ekipi za poraz u Istanbulu - 87:72 (24:19, 27:24, 19:22, 15:7). Najefikasniji u redovima "crno-belih" Milosavljević, Lučić i Musli

  • 0

Košarkaši Partizana ostvarili su prvu pobedu u Evroligi i revanširali se Bešiktašu za poraz iz prvog kola - 87:72 (24:19, 27:24, 19:22, 15:7) pred oko 6.500 gledalaca u "Pioniru", među kojima je bio i bivši igrač Novica Veličković.

Ekipa Duška Vujoševića nije pravila greške od pre mesec dana u Istanbulu - od početka nije ispuštala prednost, celu utakmicu imala je prevlast u skoku i efikasniji šut. Partizan je prvim trijumfom, i to nad direktnim protivnikom za četvrto mesto u grupi D, ostao u trci za Top 16.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Milosavljević sa 16 poena (4sk, 1uk, 1as),  Lučić i Musli sa 14, Vesterman i Gordon 13 poena (9sk, 2as, 1uk), a na drugoj strani su to bili Džerels sa 20 poena, Markota sa 16 i Vidmar sa sedam poena (10 sk).

Vesterman i Musli su probili led i razigrali ekipu. Posle vođstva od 9:4, "crno-beli" su dali gas i povećavali razliku, zahvaljujući dobroj odbrani i preciznom šutu sa penala. Osetna razlika od +13 napravljena je posle realizacije slobodnih bacanja Bertansa i Milosavljevića. Do kraja prve deonice, Bešitkaš je najviše preko Džerelsa i Markote uspeo da smanji na samo pet poena zaostatka.

Uspeli su gosti onda i da smanje na tri poena, ali je ih Partizan zbunio presingom, kojim je sprečio preokret. Bešiktaš nije blistao sa penala, pritom se razigrao i kapiten Lučić, koji je imao svoju miniseriju od 7:0, kojom se Partizan ponovo odlepio na 38:29. Pri kraju druge četvrtine, u crno-belom dresu debitovao je ukradenom loptom Nemanja Gordić. Gosti su preko Džerelsa i Dašića držali priključak, pa je njihova ekipa na pauzu otišla sa osam poena zaostatka (51:43).

U nastavku je nastavio da briljira Lučić, ali je i turska ekipa stegla odbranu. Lakih koševa za Partizan nije bilo, pa su Markota i Džerels predvodili topljenje razlike na 62:60. Mladi Beograđani, nošeni odličnom podrškom u "Pioniru", uspeli su opet da se odbrane posle zakucavanja i dva sigurna slobodna bacanja Milutinova, i koša u poslednjoj sekundi Milosavljevića (75:70).

Poslednji voz pokušali su da uhvate gostujući košarkaši, ali koncetrisanom igrom u odbrani i preciznim šutem prelomili su na tri minuta do kraja, kada je na semaforu bilo 83:72 za Partizan. Tome je doprineo Dragan Milosavljević, igrač utakmice, koji je zablistao svojom igrom pogotovo u odlučujućim trenucima.

U ostalim utakmicama Grupe D, favoriti su učinili uslugu Partizanu. Barselona je pobedila Bamberg 86:66, dok je moskovski CSKA slavio protiv Lijetuvos Ritasa 71:62.

Sledeću utakmicu u Evroligi "crno-beli" igraju protiv CSKA u Moskvi, 22. novembra.

TABELA: Barselona 6-0, CSKA 5-1, Bešiktaš 3-3, Bamberg 2-4, Partizan 1-5, Lijetuvos Ritas 1-5.

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA