FSS: Štimac, neće nama Gotovina izvoditi početni udarac u Zagrebu!

Laković: Generali neće biti na utakmici * Živadinović: Štimac ima prekide u glavi * Karasi: Skandal nad skandalima * Savić: Omalovažavaju nas * Mirković: Najava je jedno, stvarnost nešto sasvim drugo * Binić: Naš državni vrh mora da bude u Zagrebu

  • 12

Skandalozna izjava selektora fudbalera Hrvatske Igora Štimca da će "pozvati generale Antu Gotovinu i Mladena Markača da izvedu početni udarac" na kvalifikacionoj utakmici između Srbije i Hrvatske izazvala je reakcije srpskih fudbalskih legendi i Fudbalskog saveza Srbije, koji smatraju da provokacijama iz Zagreba ne treba pridavati pažnju.

Generalni sekretar FSS Zoran Laković uverava da ne postoji ni najmanja mogućnost da oslobođeni haški generali izvedu početni udarac.

Nama pomenuta gospoda neće izvoditi početni udarac nigde, pa ni u Zagrebu - rekao je Laković.

On je dodao da je svima iz FSS krivo što se pet meseci uoči utakmice u Zagrebu pravi bespotrebna tenzija, pogotovo što je taj meč čitava Evropa proglasila za utakmicu visokog rizika.

- Sve ostalo što nema veze sa sportom i fudbalom nećemo komentarisati - zaključio je Laković.

ŽIVADINOVIĆ: ŠTIMAC IMA PREKIDE U GLAVI!

Fudbalski trener i bivši selektor Jugoslavije Milan Živadinović smatra da je izjava selektora Hrvatske potpuno neodmerena i rečena samo zarad sticanja poena u narodu. Živadinović je, na pitanje Telegrafa da prokomentariše taj potez hrvatskog selektora, u svom stilu odgovorio:

- Taj Štimac ima neke prekide u glavi! Dečko se nije mnogo bavio strukom, kad može da daje neke neodmerene izjave - rekao je za naš portal fudbalski stručnjak, pa nastavio:

- Morao bi da ima bar deset godina trenerskog iskustva, onda bi imao pravo da priča šta hoće. I njegova ekipa je na stend baju, kao i naša reprezentacija, nije beležio neke mnogo dobre rezultate, a umeo je da kritikuje Slavena Bilića, koji je stvarno bio uspešan kao selektor. Ja mu poručujem: "Dečko, smiri se, ne izigravaj više splitskog fakina, kad smo mi mangupi s beogradskog asfalta uvek bili opasniji".

Živadinović ne veruje da će se navedena izjava sprovesti u delo.

- FIFA bi trebalo time da se pozabavi. To se zaboravi za 15 dana, jer je on to rekao zarad sticanja poena u narodu. S jedne strane, ja Hrvate razumem. Oni slave posle onakve presude Haškog tribunala i prave fešte po gradovima, a mi ovde ne smemo ni da pomenemo naše ljude koji su u Hagu. Svaka čast što su složni, hajmo i mi Srbi da uspostavimo slogu i jedinstvo, jedino nas to spasava - poručuje srpski trener.

KARASI: SKANDAL NAD SKANDALIMA!

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Stanislav Karasi ocenio je izjavu hrvatskog selektora nedostojnom sporta i sportista.

- Zar to uopšte treba da se komentariše? - zapitao se Karasi.

- To je skandal nad skandalima! To je nedostojno sporta i sportista koji to predlažu i sprovode, ne znam šta bih više rekao - bio je kratak reprezentativac iz vremena takozvanog "bratstva i jedinstva", kasnije trener nekoliko domaćih i stranih klubova.

SAVIĆ, MIRKOVIĆ I BINIĆ SLOŽNI: NE NASEDAJMO NA PROVOKACIJE!

Proslavljeni fudbaleri Dušan Savić, Zoran Mirković i Dragiša Binić izjavili su da ne treba nasedati na provokacije iz Zagreba.

- Mnogo toga će učiniti sa ciljem da se naša reprezentacija omalovaži. To je psihološka priprema za tu utakmicu - smatra Savić.

On dodaje da su generali Gotovina i Markač "protureni kroz veš-mašinu i oprani od zločina", i naglašava da će FSS na vreme reagovati ukoliko zaista bude dozvoljeno da Markač i Gotovina izvedu početni udarac.

Mirković, jedan od aktera čuvene utakmice sa Hrvatskom iz 1999. godine (2:2), podseća na to da je u životu svaka pobeda slađa ukoliko je ostvarena u težim uslovima.

- Najava je jedno, a stvarnost je nešto sasvim drugo, jer koliko sam upućen u pravila Fife, to je veoma teško da se desi. Međutim, videli smo juče da ništa nije nemoguće - kaže Mirković.

Fudbaler koji je postao apsolutni ljubimac nacije posle sukoba s hrvatskim igračem Robertom Jarnijem i crvenog kartona na pomenutom meču u Zagrebu, zbog kojeg kasnije nije igrao na Prvenstvu Evrope u Holandiji i Belgije, smatra da su poruke koje stižu "politikanstvo i da ne zna šta im je cilj".

- Ne znam šta žele da postignu, ali znam da je u životu svaka pobeda slađa ukoliko je ostvarena u težim uslovima. U svakom slučaju, sve poruke koje dolaze iz Zagreba nas ne bi trebalo da tangiraju - zaključuje Mirković.

Dragiša Binić, član Zvezdine generacije koja je 1991. godine postala prvak Evrope, ima konkretan predlog.

- Teren je jedino merilo, a oni mogu da zovu koga hod hoće, to je njihova stvar. Međutim, mislim da naš državni vrh mora da bude u Zagrebu i navija za svoj tim - navodi Binić.

(B. M. / A. Č. / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • beli

    17. novembar 2012 | 15:49

    kako su ovi hrvati ljigavi i iskompleksirani, strasno...

  • vojvoda

    17. novembar 2012 | 16:36

    Neka rade ustase sta hoce, revans je kod nas tako da Srbi pamet u glavu, ako imamo i malo svesti treba da im vratimo milo za drago sta god oni tamo uradili.

  • goobl71

    17. novembar 2012 | 16:17

    eto vam sada, gospodo celnici FSS, da pokrenete neku zalbu pred UEFA /imate cistu polit.sit./, a ne samo da lagodno naprdjujete se u domacim medijima, sretno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA