DŽAJINA MOĆ: Zvezda preokretom do pobede u 143. "večitom derbiju"! (VIDEO)(FOTO)

Partizan se u drugom delu na tacni ponudio domaćinu, a grogirane ih je dotukao kapiten Nenad Milijaš. Dragan Džajić ponovo pobedio Partizan, dok je poslednju pobedu 2008. godine na "Marakani" ostvario Aleksandar Janković

  • 7

Partizan je na "Marakani" imao 1:0 i 2:1, ali je Zvezda neverovatnom transformacijom u drugom delu slavila 3:2 i smanjila zaostatak za "večitim rivalom" na pet bodova. Kasalica, Milivojević i Milijaš pogodili su za "crveno-bele", dok je Mitrović, uz pomoć Milana Jovanovića, defanzivca domaćih, koji je dao autogol, upisan u protokol kao strelac za "crno-bele".

Zvezdaši su se silno obradovali kada je u utorak uveče obelodanjeno da niče "nova Zvezda", predvođena Radnom grupom. Džaja je ponovo preuzeo komandu, a po navici, derbiji tada pripadaju Zvezdi.

Ovoga puta, pomalo neočekivano, ali zasluženo, preokretom je Zvezda bacila na kolena večitog rivala, koji je i pored prednosti 1:0 i 2:1 na kraju besan napustio teran.

Pamti se: Zvezda – Partizan 3:2 (1:2) posle golova Mitrovića (9. minut), autogola Jovanovića (16) za Partizan, a Kasalice u 13, Milivojevića (49) i Milijaša (74). Zvezda je u strašnoj seriji nad Partizanom. Posle tri prolećne pobede u prošloj sezoni, usledila je i četvrta, mnogi će reći – najvažnija.

Da je povratak Dragan Džajića "adrenalinska injekcija u jednom čoveku",  koju malo klubova na svetu može da ima, pokazalo se u ovom derbiju. Tek će se pričati šta je trener Aleksandar Janković rekao na poluvremenu igračima, ali oni su se pojavili u novom, turbo izdanju i za 45 minuta pobedili Partizan. Poslavši ga kući da uči kako se čuva prednost u velikim utakmicama.

PARTIZAN BEO PA CRN

Trener "crno-belih" Vladimir Vermezović je u najavi 143. "večitog derbija" istakao da je njegova ekipa brža od Zvezdine i to se to tokom prvih 45 minuta i te kako videlo.

Ne preterano agresivni Partizan je u nekoliko brzih akcija potvrdio komšijama o kakvoj se poletnoj i brzinski dominantnoj ekipi radi. Lazar Marković je dobar deo prvog poluvremena radio šta je hteo na Zvezdinoj polovini, a Saša Ilić, potpomognut proverenim "derbi igračem" Milanom Smiljanićem lako je izbacivao Zvezdin vezni red iz igre.

Tako je Partizan stigao do drugog gola, tako je Partizan mogao koji više da postigne, da je Saša Ilić bio spretniji u šesnaestercu domaćina sredinom prvog dela ili da Lazar Marković nije ostao bez snage neposredno pre šuta posle briljantnog pretrčavanja Zvezdine polovine.

ZVEZDA KAKVU ZVEZDAŠI ŽELE

Nije ništa slutilo na početku drugog dela da će se nešto bitnije promeniti u ritmu igre, koja je u finišu prvog dela i na startu drugog u potpunosti odgovarala Partizanu. Ali, "desio" se Luka Milivojević...

Zvezdin spasilac iz Novog Sada, kada je sam udarcima sa distance preokrenuo rezultat protiv Donjeg Srema, još jednom je pokazao kakvu desnicu ima. Rašlje Petrovića su cilj koji je bivši igrač Rada pogodio, a Zvezda je od tog trenutka zagospodarila terenom.

Nesigurnost je ušla u redove gostiju, koji su se na tacni ponudili "večitom rivalu", koji je u drugih 45 minuta bio prava "gladna zver" u odnosu na ono što je bio tokom perioda u kojem je primio dva pogotka.

Grogirani Partizan dotukao je kapiten Nenad Milijaš odličnom reakcijom glavom i zvezdašima podario prvu derbi pobedu na njihovom stadionu još od 2008. godine.

Ono što možda govori i više od svega, jeste da je i tada trener bio Aleksandar Janković. Možda će to nešto značiti Radnoj grupi kada bude donosila odluku o šefu struke u narednoj polusezoni...

(S. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • speedy

    17. novembar 2012 | 22:37

    Samo se tesite grobarcici,namesteno,Vucic,zavera..Znajte samo jedno derbi ne mozete kupiti! Dzaja se vratio i sada znate sta vas ceka!

  • Mourinho

    17. novembar 2012 | 22:07

    Kako vas nije sramota za ovakav naslov,ceo svet je video da je ova utakmica namestena!!!Namerno je Vucic dosao pred derbi,klasicna namestaljka...Za sledece sezone je zvezda na nuli sto se tice dugovanja....Sve ce to poreski obveznici platiti

  • miskoRsx

    17. novembar 2012 | 21:59

    Ne moze svaka utakmica da se dobije na kreatinu i kofeinu... Partizan daleko bolji bez obzira na rezultat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA