MALA JE HIT: Devetogodišnja devojčica razbija u američkom fudbalu! (VIDEO)

Trenirala je sa starijim bratom, i sada je Samanta Gordon među najboljim igračima u muškoj ligi u Juti. Njen rezultat u 2012. godini je 35 tačdauna, 232 nošenja i 1.911 pretrčanih jardi

  • 1

Pojavila se nova internet senzacija i neverovatni talenat koji žari američkim fudbalom! Pretrčala je skoro 2.000 jardi, postigla 35 tačdauna, zaustavila preko 65 napada...

Nabrojani uspesi svakako su dobre preporuke za devetogodišnju devojčicu Samantu Gordon!

Potezi "čuda od devojčice" iz Solt lejk sitija pregledani su više od dva miliona putu na Jutjubu, na koji je snimak sa utakmica i treninga postavio njen otac Brent.

- Kada je imala tri-četiri godine, klinci su dolazili i igrali fudbal u dvorištu kuće sa mojim starijim sinom... ona bi se priključila, a dečaci su bili malo grublji u igri, čak su je i namerno obarali, ali ona bi odmah potom ustajala. Tada sam mislio da će biti agresivnijeg karaktera. Kasnije se "prebacila" na američki fudbal - rekao je otac u emisiji "Dobro jutro, Ameriko", i priznao da nije bio siguran kakve će reakcije uzrokovati snimak, na kojima se vide stvarno žestoki udarci za "dečji američki fudbal".

- Sreća, ljudima je to bilo impresivno, i njima je uživanje da gledaju kako igra.

Samanta, popularnija kao "Sweet Feet" (Slatko Stopalo), igra kao prvi kvoterbek zbog svoje neverovatne agilnosti i brzine. Trenirala je sa starijem bratom i sada je među najboljim igračima u muškoj ligi u Juti. Njen rezultat u 2012. godini je 35 tačdauna, 232 nošenja i 1.911 pretrčanih jardi.

- Baš je zabavno kada postižete tačdaune više nego dečaci - rekla je Sam.

Sam nije prva devojčica koja je igrala američki fudbal, ali su one uglavnom bile šuteri. Sada su već počele da igraju na ključnim pozicijama, na primer Amina Beret u Hjustonu ili Erin Dimeglio, prvi ženski kvoterbek u srednjoškolskom timu.

Ali devetogodišnja devojčica koja jedva da ima 30 kilograma, tačnije 28, koja igra protiv mnogo jačih i duplo većih dečaka, stvarno je posebna priča!

- Neka deca samo stanu kada treba da dođu u kontakt sa mnom. Ja ne, samo ih udarim - preneo je reči svoje ćerke Brent.

Samo jednom je morala da napusti teren zbog pregrubog starta. Posle nekoliko minuta odmora, vratila se na teren i odmah postigla pogodak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA