JSL: Domaćini neumoljivi, samo Vojvodina "kiksnula"

U prvim mečevima 14. kola Jelen Superlige Rad je bio bolji od Novog Pazara, OFK Beograd u finišu slomio otpor Spartaka, Javor sa igračem manje lako protiv Nišlija, Hajduk u dramatičnom finišu pobedio Donji Srem, Vojvodina nije uspela da slomi "Đavole" iz Kragujevca

  • 0

Odigrani su prvi mečevi 14. kola Jelen Superlige, Rad je blickrigom savladao Novi Pazar, OFK Beograd je u finišu slomio otpor Spartaka, Hajduk je u dramatičnoj završnici iščupao pobedu protiv Donjeg Srema, dok je Javor lako izašao na kraj sa niškim Radničkim, tako da su u svim mečevima slavili domaćini.

Rad je golovima Mitrovića u 8. i Perovića u 11. minutu odmah stavio do znanja gostima iz Novog Pazara da će teško do bod(ov)a na Banjici. "Građevinari" su  do kraja umešno održali prednost i potvrdili da izklaze iz krize.

U duelu OFK Beograda i Spartaka, dva kluba koji su u poslednje vreme u dobroj formi , koju su potvrdili i pobedama nad Crvenom zvezdom, slavili su domaćini golom Adžića u 84. minutu.

Hajduk je brzo došao do prednosti protiv Donjeg Srema, a igrač gostiju Igor Urošević otežao je posao svojoj ekipi isključenjem već u 11. minutu. Urošević je pokušao da iznudi penal, za šta je kažnjen žutim kartonom zbog similiranja, da bi zbog protesta dobio i drugi žuti dvadesetak sekundi kasnije.

Ekipa Donjeg Srema nije se predala i u 88. minutu stigla je do izjednačenja, koje međutim nije potrajalo, jer je Veselinović u 90. doneo tri boda domaćinu.

U Ivanjici Onjilo je u 29. minutu doneo vođstvo Javoru, a desetak minuta kasnije zaradio je isključenje zbog oštrog starta  na sredini terena. Oslabljeni Javor ne samo da je izdržao već je i duplirao prednost preko Vidića u 78. minutu.

U poslednjem meču subotnjeg dela domaćeg prvenstva Vojvodina je ispala kao jedina ekipa koja nije pobedila kao domaćin. Na "Karađorđu" odoleo je Radnički iz Kragujevca (0:0). U meču bez golova domaći su napadali a gosti se branili i uspeli u svojoj nameri.

Radnički je toliko bio koncentrisan na odbranu sovg gola da nije uputio nijedna šut u okvir gola Novosađana. Vojvodina ove sezone nikoga još nije uspela da pobedi sa više od jednog gola razlike, ali su ovim remijem nastavili seriju od sedam utakmica bez poraza.

REZULTATI:

Hajduk – Donji Srem 3:2

(Lalić 8, Obrovac 24, Veselinović 90 – Josimov 34, Tošić 88)

Javor – Radnički Niš 2:0

(Onjilo 29, Vidić 78)

OFK Beograd – Spartak 1:0

(Adžić 84)

Rad – Novi Pazar 2:0

(Mitrović 8, Perović 11)

Vojvodina – Radnički Kragujevac 0:0

 

NEDELJA:

Sloboda – Crvena zvezda (13.00)

Jagodina – BSK (17.00)

Partizan – Smederevo (19.00)

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA