ITALIJA: Fudbaleru trogodišnja zabrana zbog podrške navijaču u zatvoru! (FOTO) (VIDEO)

Momak je postigao gol, a onda pokazao majicu na kojoj je pisalo da navijač Katanije nije kriv za ubisto policajca 2007. godine. Kazna ga je sačekala momentalno posle utakmice

  • 0

Još su sveža sećanja na situaciju sa meča Crvene zvezde koji je odigran septembra 2008. godine. Podsetimo, na meču sa Jagodinom svi prvotimci su na centar terena izašli u majicama podrške Urošu Mišiću, navijaču koji je osuđen na zatvor zbog napada na žandarma tokom utakmice.

U Italiji slična situacija, ali sa jasnim konsekvencama prema onima koji brane nasilnike.

Fudbaler italijanske Kozence zbog podrške osuđenom navijaču je dobio zabranu igranja fudbala od tri godine.

Tokom meča Sambiaze - Kozenca (četvrta italijanska liga), Pjetro Arćidiakono je pokazao majicu na kojoj je pisalo "Speziale innocente" što znači "Specijale nije kriv". Specijale je navijač Katanije koji je osuđen na zatvor zbog ubistva licajca Filipa Racitija drugog februara 2007. godine.

On je tu majicu pokazao zbog činjenice da mnogi u Italiji pričaju da je pomenuti policajac nastradao nesmotreno od strane kolege, a ne od jednog od navijača tokom nereda na sicilijanskom derbiju Palermo - Katanija.

Po završetku meča, fudbaleru je ekspresno izrečena kazna od tri godine zabrane.

Pogledajte video i prvi gol, posle kojeg je usledila reakcija fudbalera Kozence.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA