SUMNJIVO?! Aksentijević prodat kiparskom Apolonu, a "igra" u Holandiji!

Nikola Aksentijević je letos prodat holandskom Viteseu za koji od tada nije upisao nijedan nastup, što je začuđujuće, a kada se pogleda u registar APR Srbije, Partizan je uzeo kredit od "Srpske banke" u iznosu 440.000 evra, razlog za to - transfer Nikole Aksentijevića u Apolon iz Limasola?!

  • 1

Nikola Aksentijević je letos prešao iz Partizana u holandski Vitese i činilo se da će napraviti zavidnu karijeru kao i Slobodan Rajković i Nemanja Matić, koji su igrali svojevremeno za taj tim. Međutim, od kada se preselio u Holandiju, Aksentijević nije zabeležio nijedan nastup u crno-žutom dresu!

Kada se zaviri na sajt Agencije za privredne registre može se videti da je mladi Partizanovac prodat kiparskom Apolonu iz Limasola, s kojim se Aksentijević nije ni dovodio u pitanje, a u dokumentima se njegov trenutni klub Vitese nigde ni ne pominje.

Da sve bude jasnije, portparol Partizana Nenad Danilović je malo pojasnio situaciju.

- Istina, Aksentijević je prvo prodat Apolonu, a potom je kao pozajmljen igrač otišao u Vitese - na šta se samo nadovezuje pitanje zašto i šta to Kiprani imaju u celoj priči.

- Reč je o holandskim propisima i minimalnom iznosu zarade. Mislim da je u pitanju cifra od 300.000 evra. Naime, nijedan igrač koji ima zaradu manju od propisanog minimalca ne može da se registruje u Holandiji, pa je tako napravljen dogovor sa Kipranima da on dođe u Vitese kao pozajmljeni igral Apolona - objašnjenje je Danilovića.

Uvek se postavlja i pitanje poreza, to jest kome je stigao novac od poreza.

- Naravno, Srbiji. Partizan je srpski klub i platili smo ovde porez. Mi smo postigli svoj ciljeve: visinu obeštećenja i uslove plaćanja. A zašto baš Apolon, to nije stvar Partizana. Tako su odlučili Vitese i menadžeri. To je njihova stvar u koju se nismo mešali - objasnio je celu zbrku Danilović.

Uz sve to, zanimljivo je da je i na specijalizovanom sajtu transfermarkt.co.uk transfer Aksentijevića iznosi 2.5 miliona evra, a na sajtu APR Partizan je od Apolona imao potraživanja u visini od 1.8 miliona evropskih novčanica?! Hm...

(Telegraf.rs / Izvor:mozzartsport.com / Foto: vitesse.ne)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA