NIŠTA OD DERBIJA: Igokea se igrala sa Partizanom!

Lider ABA lige ponovo je ekipa iz Aleksandrovca, pošto je ubedljivo savladala srpskog šampiona 73:50 (18:14, 15:7, 22:12, 18:17), koji je izgubio čak 24 lopte

  • 1

U derbiju 11. kola ABA lige između dve najbolje plasirane ekipe, Igokea je vrlo ubedljivo slavila nad Partizanom u Laktašima rezultatom 73:50 (18:14, 15:7, 22:12, 18:17).

Umor ili neverovatno ubedljiva igra ekipe iz Aleksandrovca. Šta god da je u pitanju, "crno-beli" su bili potpuno neprepoznatljivi u svim elementima igre. Nijedan igrač Partizana nije bio ni šuterski raspoložen, ali su zato svi pravili previše grešaka protiv motivisane ekipe Dragana Bajića.

Jedini dvocifreni u redovima Partizana bio je Musli sa 10 poena, a pratili su ga Milutinov i Vesterman sa sedam. Najefikasniji u redovima pobednika bili su Brkić sa 17 poena, Jorović sa 13 i Joksimović sa 10.

Igokea je utakmicu započela "naoštrena". Od početka je pritisla "crno-bele" sa namerom da nametne svoj ritam. Jorović je od početka bio problem, i preko njega su domaći i stigli do odlepljivanja na 15:10. Partizan je počeo sa greškama pogotovo u pas igri, a Igokea je uspela potpuno da ukloni najjače protivnikovo oružje, jer su "crno-beli" zabeležili svega dva ofanzivna skoka u prvom poluvremenu.

Druga četvrtina bila je prava noćna mora za ekipu Duška Vujoševića - svega sedam ubačenih koševa, 13 izgubljenih lopti, serija domaćih 11:0, skoro svaki pas ka reketu presečen, nakon čega sledi uspešna kontra... Lučić i kompanija prosto nisu mogli da izađu na kraj sa svojim prenatrpanim reketom iako šut ekipe iz Aleksandrovca nije bio blistav, pa se posle 20 minuta na pauzu otišlo sa rezultatom 33:21.

Jorović je na poluvremenu imao 11 ubačenih poena, a s druge strane su Milosavljević i Musli ubacili po četiri.

Rastavljanje Partizana ipak je bilo nastavljeno u trećoj deonici. Nakon što je nakratko nestala struja u Laktašima jer su navijači Partizana upalili baklje, Igokea je nastavila sa demoliranjem, pogotovo jer je odbrana bila perfektna, a proradio je i šut za tri poena. Pokušao je Vujošević sa slanjem Gordona i Bertansa na niski post, ali je na semaforu bilo neverovatnih 54:28. Dok su Joksimović i Brkić ubacivali svoje trojke, Partizan je povećavao broj izgubljenih lopti (24).

Poslednjih deset minuta "crno-beli" su odradili nekako. Kada je razlika bila +27 , u igru je ušao Anđušić, koji je ubacio dve trojke. I to je bila sva promena u najlošijem izdanju Partizana ove sezone.

Ova utakmica bila je važna zbog prve pozicije u ligi, koja obezbeđuje direktan plasman u Evroligu, pa će igračima Partizana biti veoma teško da nadoknade ovoliku razliku dva kola pred kraj sezone u "Pioniru".

- Čestitam Igokei na zasluženoj pobedi. Mi smo stavili znak pitanja iza imena, a reč je o samopoštovanju. Dešava se jednom godišnje ovakva utakmica, a ako je jednom godišnje, nekako i može da se podnese. Izvinjavam se našim navijačima, i u svoje ime i u ime tima, koji su došli da nam pruže podršku. Naravno, ostali smo im dužni i nadam se da ćemo kao časni ljudi, što večeras nismo baš demonstrirali, taj dug što pre vratiti - rekao je po završetku meča trener Partizana Duško Vujošević.

ABA liga, 11. kolo

Subota:

Radnički – Zadar 92:79

MZT – Solnok 87:53

Split – Budućnost 71:69

Nedelja:

Crvena zvezda – Široki 69:57

Cedevita – Krka 97:78

Olimpija – Cibona 87:82

Igokea – Partizan 73:50

TABELA: Igokega 9-2, Partizan 8-3, Crvena zvezda Diva i Cedevita 7-4, Budućnost Voli, Radnički Kg, MZT SKoplje 6-5

(B. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA