SRBIJA U FINALU Hrvati rastureni u paklu Arene - 26:22

Fenomenalni Stanić serijom od devet uzastopnih odbrana u drugom poluvremenu ulio dodatnu snagu crvenoj furiji, i spasa Hrvatima nije bilo. U finalu protiv Danske

  • 0

Srbija je u jednom od najvećih rukometnih mečeva na ovim prostorima porazila Hrvatsku 26:22 (13:14), osvojila medalju na šampionatu Evrope i zakazala nedeljno veliko finale sa Danskom.

Šta reći. Rukometni čas od 30 minuta u koji su stali sav znoj, trud i želja ovih momaka u crvenim dresovima, koji su s pravom postali nezaboravna generacija. Komšijske otrovne strelice prethodnih dana - kako je orlovima potreban psiholog za ozbiljan rezultat, pretvorile su se u odlazak „kauboja“ pognute glave iz pakla Arene.

Najveća dvorana na Balkanu bila je ispunjena gotovo do poslednjeg mesta četrdesetak minuta pre početka susreta, koji su mnogi okarakterisali kao istorijski. Pakleni doček, zvižduci koji su parali uši i na samom zagrevanju hrvatskih reprezentativaca, dodatno su podigli adrenalin kod igrača oba tima.

Na poluvremenu vodili Hrvati

Prvo poluvreme je bilo teško. Spoj mladosti i iskustva u redovima „kauboja“ i njihova brza rotacija u napadu doneli su najviše problema odbrani „orlova“ na celom prvenstvu.

Prvi put smo poveli u 9. minutu, posle gola Nikčevića (6:5), a onda čekali 6 minuta na novi pogotak, istovetan levog krila Srbije.

Mnogo je menjao Goluža tokom prvog dela. Balić, Buntić, Lacković, stalno su menjali pozicije, što je dodatno otežavalo srpskoj odbrani. Prvi put su gosti do „plus 2“ stigli preko Vorija 21. minut.

Evidentni problemi u napadu Vukovićevih izabranika srećom nisu doneli odlepljivanje gostiju, već njihove greške u napadu, posle kojih smo mi i dalje bili u igri. Ostali su problemi čuvanja Ivana Balića, najboljeg igrača sveta svih vremena, koji je uspešno dirigovao igrom „kockastih“.

Možda najbolji dokaz o „drugačijoj“ odbrani „orlova“ leži u jednoj (1) odbrani Darka Stanića tokom prvog dela!!!

Stanić rekao: Dosta je

Jurenje rezultata iz prvog poluvremena, u kojem su „orlovi“ uspevali preko Ilića, Vujina i Nikčevića da drže ravnotežu nije se nastavilo u drugom poluvremenu. Zahvaljujući Darku Staniću, koji je bravurama na golu ubrizgao injekciju saigračima da krenu u veliki preokret.

Seriju od 3:0 na početku drugog dela kreirao je fantastično Stanić koji se potpuno vratio u meč i postao ključni igrač u drugih 30 minuta.

Hrvatima je u nastavku posustala i koncentracija usled serije odbrana diva na našem golu. Na polovini drugog dela serija 8:3 „orlova“ donela je tajmaut Hrvata, zamenu golmana, sve uz erupciju oduševljenja oko 18.000 navijača. U 20. minutu bilo je 4 gola razlike posle lopte kroz noge Venija Loserta. I kraj je počeo da se nazire. Činilo se da bi Hrvati u tom trenutku želeli da sudija svira kraj. Bez ideje, koncepcije, sve ono što je u drugih 30 minuta krasilo srpske „orlove“.

Kraj je usledio vrlo brzo. Srbija je osvojila medalju, jurišaće na London za dva dana. Bravo, momci!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA