SRPKINJE U DRUGOJ FAZI: Ukrajina pala u "Areni"!

Rezultatom 25:23(14:10), rukometna reprezentacija Srbije obezbedila plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva. Blistale Sanja Damnjanović i Jelena Popović, a na golu Katarina Tomašević

  • 1

Pred oko 4.ooo gledalaca u "Kombank Areni", ženska rukometna reprezentacija Srbije se pobedom nad Ukrajinom 25:23(14:10) plasirala u drugu fazu Evropskog prvenstva.

Iako su Srpkinje kvalitetnije igrale protiv Norežanki u prvom kolu, uspele su da i bez Svetlane Ognjenović i pored velikih grešaka u pravim trenucima, da postignu golove koji su ih rezultatski odlepili..

Posle početnog grča i vođstva Ukrajinki 2:0, naše rukometašice su za tri minuta napravile seriju od četiri gola. Sudijski kriterijum je išao na stranu češćeg dosuđivanja sedmeraca - Ukrajini je dosuđeno četiri za 15 minuta, a golman Tomašević je jedan uspela da odbrani. Lekićeva i ostale su na terenu imale problema sa srljanjem u ofanzivi, gubile su napade zbog kojih punih pet minuta nisu primile gol.  Ipak, igra se stabilizovala do 20. minuta, kada se Srpkinje prvi put odlepljuju na +2 (9:7). Razlika je rasla do kraja poluvremena, a najveća je bila pet golova 14:9. minut pre kraja poluvremena. Tome je umnogome doprineo ukrajinski selektor Leonid Ratner, čije ponašanje su morale sudije da sankcionišu isključenjem dve igračice.

Našu ekipu su do 30. minuta predvodile Popović sa četiri gola, Lekić sa tri, a po dva su postigli Sanja Damnjanović, Pop-Lazić i Nišavić.

Potpuna konfuzija je bila na terenu u prvih 15 minuta drugog poluvremena, u kojoj su se mnogo bolje snašle Ukrajinke. Naše rukometašice su ponovo grešile u napadu i mašile zicere, a Ratnerove izabranice su iz kontri i nekih smešnih situacija posle promašaja kada Srpkinje nisu pokupile lopte ispred sopstvenog gola stigle na svega gol zaostatka 17:16. Tek tada je kliknulo našim rukometašicama, pa nisu dozvolile Ukrajinkama da izjednače, a sjajna Sanja Damnjanović postigla je dva gola za 21:18. U igri je bila i golman Risović, koja je odbranila čak sedmi sedmerac za devojke u žutim dresovima (za našu reprezentaciju je bilo dosuđeno samo tri).

Loša vest po selektora Boškovića bila je nova povreda Biljane Filipović 13 minuta pre kraja utakmice, kada je usledila neizvesna završnica. Ključne golove, kojma su se Srpkinje odlepile na +4, postigle su Milošević, Nišavić i Popović. U najbitnijim trenucima je blistala na golu Katarina Tomašević - čak 18 odbrana je imala na celom meču. Iako su Ukrajinke uspele da minut pre kraja smanje na +2, Popović je ipak odličnim golom čekirala prvu pobedu za domaćine Evropskog prvenstva.

Upravo je ona bila najefikasnija sa pet golova, koliko je imala i Damnjanovićeva, sledile su ih Lekićeva sa četiri, i Pop-Lazić i Nišavić sa tri gola. Mangarova je sa druge strane bila najraspunacija sa sedam golova, a tri manje je postigla Borščenko.

U poslednjem meču Grupe A, Norveška se sastaje sa Češkom od 20.15.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA