PRIMERA: Murinjo nadmudrio Đukića, moćna Malaga (VIDEO)

Subotnje utakmice 15. kola španske Primere otvorio je meč u San Sebastijanu između domaćeg Real Sosijedada i Hetafea. Dugo nije bilo golova, ali je u poslednjih pet minuta pao po jedan na obe strane (1:1). Real Madrid dva puta stizao prednost Valjadolida i na kraju pobedio (3:2). Malaga lako savladala Granadu (4:0)

  • 0

Subotnje utakmice 15. kola španske Primere započele su u San Sebastijanu, gde je domaći Real Sosijedad na kraju izborio remi protiv Hetafea (1:1).

Domaći su bili bolji većim delom utakmice, ali nisu uspevali da stignu do pogotka, pa su na kraju kažnjeni golom Latife, samo četiri minuta pre kraja regularnog dela utakmice.

Tada se činilo da će bivši klub srpskog internacionalca Darka Kovačevića prekinuti svoju sjajnu seriju od četiri utakmice bez poraza. Da se to ne desi pobrinuo se Martinez, koji je u nadoknadi vremena uspeo da postigne pogodak i donese remi svojoj ekipi.

Sosijedad se ovom utakmicom, sem što sada nema poraz u poslednjih pet kola, već je uzeo čak 11 bodova, popeo na deobu sedme pozicije.

S druge strane, Hetafe je do ovog remija vezao tri teške pobede, i sa ovim bodom stigao je čak do petog mesta na tabeli španske Primere.

Dobra utakmica viđena je i u Malagi, gde je domaći istoimeni tim dočekao fenjeraša Granadu i lagano i očekivano slavio (4:0). Malagi je ovo druga pobeda u poslednja tri kola, koja ostvaruje ovim rezultatom pošto su prethodno deklasirali Valensiju. I pored toga, tim sa "La Rosalede" nalazi se u lošijoj formi nego što se to očekuje. Osim dve pobede u poslednja tri kola, u prethodnih šest nisu ostvarili nijednu, ali se ipak nalaze na deobi četvrtog mesta sa Betisom.

Golove za "inćune" postigli su veterani - Hoakin Sančez, Havijer Saviola i Roke Santa Kruz, ali i jedna mlada nada kluba Ignasio Kamačo.

U pretposlednjem meču dana sastali su se Valjadolid, koji vodi srpski stručnjak Miroslav Đukić i Murinjov Real Madrid. Ceo plen sa stadiona "Hoze Zorilja" odneli su gosti u tesnoj pobedi (3:2).

Đukićeva ekipa krenula je dobra i u toku prvog poluvremena čak dva puta je vodila, ali nisu mogli da izdrže pritisak "kraljevića". Manučo je doveo domaće u vođstvo već u 7. minutu, ali je Benzema pokvario slavlje samo pet minuta kasnije izjednačujućim pogotkom. Opet su momci iz Valjadolida poveli golom mladog Angolca u 22. minutu i činilo se da će sa tom prednošću otići na odmor, ali je opet slavlje pokvario jedan igrač Reala, samo što je to sada bio Mesut Ozil svojim prvim golom na meču u poslednjim momentima prvog dela igre.

U drugom poluvremenu, Real je svi veše napadao, mada su i domaći imali svoje šanse, ali niko nije uspeo da postigne gol iz igre, već je Mesut Ozil još jednom bio strelac, samo sada iz slobodnog udarca u 72. minutu. Tim golom je doneo konačnih 3:2 svom timu i vrlo bitna tri boda na teškom gostovanju. Madriđani sada kasne za Barselonom osam bodova, ali Katalonci sutra igraju svoj meč 15. kola protiv Betisa u Sevilji.

Kristijano Ronaldo nije iskoristio povredu Lea Mesija i moguće odsustvovanje sa terena sutra kako bi ga stigao u golgeterskom biltenu. Odnos je ostao isti - Mesi 21, Ronaldo 13.

U poslednjem meču dana Valensija je savladala Osasunu u Pamploni (1:0). Jedini gol na meču delo je kapitena i najboljeg strelca "slepih miševa" Roberta Soldada.

REZULTATI 15. kola:

Petak:

Espanjol - Sevilja 2:2

( Verdu 13(pen), Simao 60. - Rakitić 24(pen), Negredo 90. )

Subota:

Real Sosijedad - Hetafe 1:1

( Martinez 90. - Lafita 86. )

Malaga - Granada 4:0

( Hoakin 26, Saviola 33, Kamačo 75, Santa Kruz 85. )

Valjadolid - Real Madrid 2:3

(Manučo 7, 22. - Benzema 12, Ozil 45, 72. )

Osasuna - Valensija 0:1

( Soldado 56. )

Nedelja:

Levante - Majorka 12.00h

Atletik Bilbao - Selta 17.00h

Atletiko Madrid - Deportivo 19.00h

Betis - Barselona 21.00h

Ponedeljak:

Rajo Valjekano - Saragosa 21.30h

TABELA: Barselona 40(-1), Atletiko M. 34(-1), Real M. 32, Malaga 25, Betis 25(-1), Hetafe 23, Valjadolid 21, Levante 21, Sosijedad 21, Valensija 21...

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA