POLUFINALE JE BLIZU: Srpkinje srušile Dankinje u "Areni"!

Rukometašice Srbije uspele su da prevaziđu krizu početkom drugog poluvremena i zabeleže bitnu pobedu nad Danskom 29:26 (16:14). Srbiji dovoljan i bod u poslednjem meču četvrtfinalne grupe E protiv Francuske

  • 2

Rukometašice Srbije savladale su reprezentaciju Danske 29:26(16:14) u drugoj utakmici četvrtfinalne grupe E i održale šansu da zabeleže senzacionalan uspeh na Prvenstvu Evrope koje se održava u našoj zemlji.

Sjajno otvaranje utakmice zamenila je kriza krajem prvog poluvremena i početkom drugog poluvremena, što zbog grešaka u napadu, što zbog onih koje su pravile sudije, ali su se Srpkinje dobro snašle u finišu utakmice i obezbedile zlata vrednu pobedu.

Za igračicu utakmice proglašena je golman Katarina Tomašević. Najefikasnije u ekipi Srbije bile su Sanja Damnjanović sa osam golova, Svetlana Ognjenović sa šest, i Biljana Filipović sa pet golova.

Kako su samo furiozno počele naše rukometašice! Selektor Bošković je izmenjao igračice na poziciji bekova, što se ispostavilo odličnim iznenađenjem za Dankinje, koje se nisu ni zagrejale, a Filipović i Pop-Lazić su već ubacile tri gola. Nametnule su Srpkinje svoj tempo, a Katarina Tomašević je branila u uvodnim minutima gotovo savršeno. Danske rukometašice su realizovale sedmerac, ali su u nastavku mnogo više grešile, i srećom, Srpkinje su znale to da iskoriste. Dankinje su smanjile na 7:5, a tog trenutka je usledila serija kojom je naša reprezentacija do 16. minuta povela 10:5, golovima vrlo raspoložene Biljane Filipović i Svetlane Ognjenović.

Jovana Risović je odbranila sedmerac, i to je bio prvi promašeni penal Danske od početka Prvenstva.

Maksimalnih +6 donela je Damnjanovićeva, a onda je kao protiv Švedske, napad stao. Danska je napravila seriju 4:0, koju prekida Damnjanović za 15:12, koja je potom isključena na dva minuta, što je Danska iskoristila. Na poluvreme se ipak otišlo sa +2 za Srbiju (16:14).

U drugih 30 minuta nije bilo mesta za bilo kakvo srljanje i greške na obe strane, ali su to shvatile prve Dankinje, koje su za tri minuta preokrenule i povele prvi put na meču 17:16. Ubrzo su iskoristile igrača više i povele sa dva gola.

S druge strane, naše rukometšice nisu iskoristile ni drugi sedmerac na utakmici, kojim bi se vratile u rezultatski egal. Lekićeva je ipak uspela u 40. minutu da anulira razliku, a vođstvo je vratila Pop-Lazić, koja je prilikom šuta bila faulirana za isključenje. Sudije su ostale neme, ali su već u narednom napadu na dva minuta poslali nervoznu Damnjanovićevu na klupu. Kasnije je usledila smešna situacija kada su sudije isključile Ognjenovićevu, a trebalo je Erićevu.

Igralo se gol za gol, Tomaševićeva je ponovo zablistala na golu, ali Srpkinje su propuštale kontranapade koji su morali da se završe golovima.

Konačno, strpljivi napad je krunisala Pop-Lazić za 24:23, potom je "ministarka odbrane" Tomašević sprečila Dankinje da izjednače, a Damnjanovićeva konačno donosi +2 na pet minuta do kraja utakmice. Pobednika je rešila Jelena Popović golom za +3, koje igračice Srbije nisu želele da propuste u poslednjem minutu.

Na utakmici protiv Francuske u četvrtak, našoj reprezentaciji odgovara i da osvoji bod da bi se plasirala u polufinale.

GRUPA E

Norveška - Švedska 28:25

Francuska - Češka 24:22

Srbija - Danska 29:26

TABELA: Norveška 8, Srbija 5, Francuska i Danska po 4, Švedska 3, Češka 0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jelenko

    11. decembar 2012 | 22:23

    svaka cast za nase dame i pored naklonosti sudija dankonjama uspele su da pobede svaka cast

  • SRBIJAAAAAAAAAA

    12. decembar 2012 | 06:48

    KAKVO PRIJATNO IZNENADJENJE , SVAKA CAST DEVOJKE , ZELIM VAM MNOGO USPEHA I NARAVNO DALJE POBEDE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA