VELIKA KATARINA: Srce i brojke govore da je najbolji golman na EP!

Sa ukupno 18 odbrana, naš golman je završila utakmicu protiv Francukse sa oko 60 procenata uspešnosti. "Pozivam publiku da dođe u još većem broju da uživa u našim pobedama", rekla je Katarina Tomašević

  • 0

U januaru nas je u Beogradu oduševio Darko Stanić, u decembru – Katarina Tomašević

U ključnim momentima odlučujuće utakmice za plasman u polufinale Evropskom prvenstva protiv Francuske (18:17), kada je Srbija održavala rezultatsku klackalicu u četvrtfinalnom meču, dve kontre Francuskinja jedan-na-jedan su sve ostavile u očajanju jer su loptu već videli u mreži.

Ali čak i takve stopostotne šanse se brane kada na golu stoji kao tvrđava, Velika Katarina, "ministarka odbrane" Katarina Tomašević.

Od prvog do 60. minuta, naš golman je bila maksimalno koncentrisana, čak i kad su njene saigračice pale u krizu i imale problema u napadu.

Sa ukupno 18 odbrana, Tomašević je završila utakmicu sa oko 60 procenata uspešnosti, a ovaj fenomenalan podatak je dovoljan da se uvidi da imamo sreću što imamo najboljeg evropskog golmana!

U dosadašnjem toku Evropskog prvenstva, Tomašević je najuspešniji čuvar mreže sa ukupno 86 odbrana. Iza nje je Barbora Ranikova iz Češke sa 77 odbrana i Norvežanka Katrine Lunde Haraldsen sa 68.

Heroina na golu je posle meča sa Francuskom rekla je da je ekipa ostavila srce na terenu i, zahvaljujući velikoj borbi, izborila plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

- Nema tu nekog objašnjenja. Srce je prevladalo, igrale smo fenomenalno i stvarno sam presrećna. Borile smo smo se, ostavile srce na terenu. Igrali smo do sad meč po meč, nastavićemo tako. Spremamo se maksimalno za polufinale. Pozivam publiku da dođe u još većem broju da uživa u našim pobedama - rekla je Tomašević "Radio-televiziji Srbije" posle meča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA