BUNDES: Bajern ne zna s Borusijama

Bavarci su na svojoj "Alijanc areni" remizirali (1:1) i podelili bodove sa Mehengladbahom u prvom meču 17. kola najjače nemačke lige

  • 0

Fudbaleri minhenskog Bajerna i Borusije iz Mehengladbaha podelili su bodove u prvom meču 17. kola Bundeslige - 1:1.

Mogli su Bavarci i do pobede na "Alijanc Areni", ali je na visini zadatka bio golman gostiju Ter Štegen. Vodeća ekipa prvenstva zabeležila je i drugu uzastopnu utakmicu na svom terenu na kojoj nije slavila, s obzirom na to da je pre dve nedelje odolela druga Borusija, iz Dortmunda.

Mehen je do vođstva stigao posle poklona igrača domaćih Žeroma Boatenga, koji je igrao rukom, a sa penala je bio siguran Torben Marks u 21. minutu. 

Nakon što je Havi Martinez zbog povrede nosa u 38. minutu morao da napusti teren, kao izmena ušao je Džerdan Šaćiri, koji je u 59. minutu postigao gol za izjednačenje.

Ovaj remi nije uticao na to da Bajern obezbedi titulu jesenjeg prvaka u najjačoj nemačkoj ligi. Mehengladbah sada zauzima šesto mesto na tabeli.

BUNDESLIGA, 17. kolo:

Petak:

Bajern Minhen - Borusija M. 1:1

(Šaćiri 59. - Marks 21.pen)

Subota:

Fortuna - Hanover

Bajer L. - Hamburg

Majnc - Štutgart

Volfsburg - Ajntraht

Grojter Firt - Augzburg

Šalke - Frajburg

Nedelja:

Hofenhajm - Borusija Dortmund

Verder - Nirnberg

TABELA:  Bajern Minhen 42 (+1), Bajer Leverkuzen 30, Borusija Dortmund 27, Ajntraht 27, Šalke 25, Borusija Mehengladbah 25(+1), Štutgart  25, Hamburg 24, Frajburg 23,  Hanover 23, Majnc 23, Verder 21, Nirnberg 19,Volfsburg 19, Fortuna 18, Hofenhajm 12, Augzburg  8, Grojter Firt 8.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA