PRIMERA: Hetafe do boda sa penala u 92. minutu, Bilbau minimalac na Majorci (VIDEO)

Subotnji mečevi 16. kola španske Primere nisu bili golgeterski zanimljivi uopšte. Na četiri meča samo pet golova. Pobede zabeležili samo Atletik Bilbao na gostovanju na Majorci (1:0) i Malaga u Sevilji (2:0)

  • 0

Primera je u subotu apsolutno podbacila u golgeterskom smislu. Na četiri meča viđeno je samo pet pogodaka.

Prošlogodišnji finalista Lige Evrope Atletik Bilbao ove sezone igra očajno, ali je večeras u gostima uspeo da savlada Majorku (1:0) i odmakne se na tabeli od timova koji se bore za opstanak.

Pobeda do koje je Atletik došao golom Aduriza u 11. minutu delimično će "oprati" igrače pred navijačima posle poraza u kupu od drugoligaša Eibara ranije ove nedelje.

Hetafe i Osasuna su u predgrađu Madrida podelili bodove (1:1), ali je utisak da ni jedni, ni drugi nemaju previše razloga da budu zadovoljni.

Pri rezultatu (0:0) Armenteros iz ekipe Osasune dobio je direktan crveni karton i tada je delovalo da bi Hetafe mogao do pobede u finišu, međutim iako brojčano oslabljeni, gosti su u 84. minutu preko Enrikea Sole došli u vođstvo.

Hetafe je krenuo svim silama u napad kako bi probao da izbegne poraz, a u tome su na kraju i uspeli. U nadoknadi vremena dosuđen je jedanaesterac za domaće, a siguran realizator bio je Dijego Kastro za konačnih 1:1.

Ekipi Hetafea ovaj bod ne znači mnogo u borbi za mesto koje vodi u Ligu Evrope, dok se Osasuna bori za očuvanje prvoligaškog statusa i svaka eventualna pobeda joj je zlata vredna.

Najneefikasniji meč 16. kola odigrali su fudbaleri Granade i Real Sosijedada koji su odigrali utakmicu bez golova. Ekipa iz San Sebastijana osvojila je još jedan bod koji ih vodi na osmo mesto bar jeda dan.

U poslednjem meču dana Sevilja na svom terenu nije izdržala pred Malagom koja je zabeležila i osmu pobedu ove sezone (2:0). Gosti koji igraju ove sezone debitantsku sezonu u Ligi šampiona bez problema su slavili u Sevilji.

Prvo poluvreme završeno je bez golova, a onda su u drugom poluvremnu goste do pobede golovima predvodili Martin Demikelis i Eliseu koji je postigao gol iz penala u 70. minutu.

REZULTATI 16. kola:

subota:

Hetafe - Osasuna 1:1

( Kastro 90+2(pen). - Sola 84. )

Majorka - Atletik Bilbao 0:1

( Aduriz 11. )

Granada - Osasuna 0:0

Sevilja - Malaga 0:2

( Demikelis 49, Eliseu 70(pen). )

nedelja:

Saragosa - Levante 12.00

Valensija - Rajo Valjekano 17.00

Real M. - Espanjol 19.00

Barselona - Atletiko M. 21.00

ponedeljak:

Deportivo - Valjadolid 20.00

Selta - Betis 21.30h

TABELA: Barselona 43, Atletiko M. 37, Real M. 32, Malaga 28(+1), Betis 25, Levante 24, Hetafe 23(+1), Sosijedad 22(+1)...

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA