SAMBA U JAPANU: Korintijans šampion sveta!

Brazilski klub, osvajač Kopa Libertadores, zasluženo slavio golom Gerera u 67. minutu 1:0 protiv Čelsija u finalu SP za klubove

  • 0

Brazilski Korintijans novi je klupski šampion sveta posle pobede 1:0 nad Čelsijem golom Gerera u 67. minutu u Jokohami u finalu SP za klubove. Brazilci su više želeli pobedu, više pokazali i na kraju zasluženo stigli do trijumfa, prvog za neki Južnoamerički klub posle pet uzastopnih uspeha Evropljana.

Branislav Ivanović nije uspeo da se pridruži fudbalerima Crvene zvezde iz 1991., Nemanji Vidiću i Dejanu Stankoviću u osvajanju titule svetskog prvaka.

Već u toku prvog poluvremena Korintijans je bio agresivniji i imao je više šansi, Žorž Enrike pokušao je sa distance, Emerson Šeik pao je u šesnaestercu Čelzija, ali to je bilo suviše neubedljivo za penal. Osvajač Kopa Libertadores imao je još par opasnih pokušaja, dok se engleska ekipa opredelila da čeka svoju šansu iz kontre, pošto je Tores propustio dobru priliku već u osmom minutu.

U 39. minutu sjajna prilika za Mozesa, ali golman Korintijansa Kasio odlično je intervenisao, kao i dva minuta kasnije.

I u nastavku meča Brazilci su bili agilniji. Paulinjo je propustio dobru priliku u 61. minutu kada je šutirao pored gola.

Šest minuta kasnije konačno gol, Gerero je glavom poslao loptu u mrežu Čelsija. Šut Danila blokirao je Kejhil, lopta se odbila u vis, a Gerero je sa pet šest metara doveo svoj tim u vođstvo pored nekoliko igrača „plavaca“.

Primljeni gol nije mnogo pokrenuo fudbalere londonskog kluba, Korintijans je i dalje dominirao i lopta je često bila pred šesnaestercem Londonaca. Čelsi je ipak imao u 84. minutu prilku za izjenačenje, ali kao i toliko puta ranije nije bio precizan.

U nadoknadi vremena Španac je uspeo da postigne gol, ali na njegovu žalost, opravdano je poništen zbog ofsajda. U 89. minutu Geri Kejhil isključenjem zbog udaranja Emersona Šeika upotpunio je razočaravajući učinak Čelsija u finalnom meču.

Fudbaleri meksičkog Montereja osvojili su treće mesto, pobedom 2:0 nad egipatskom Al Ahlijem.

Šampioni KONKAKAF poveli su protiv prvaka Afrike već u trećem minutu golom Korone, u 66. Delgado je duplirao prednost i postavio, pokazalo se, konačan rezultat.

ZA TREĆE MESTO:

Al Ahli - Monterej 0:2

(Korona 3, Delgado 66)

FINALE:

Korintijans - Čelsi 1:0

(Gerero 67)

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug / AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA