NOVA ZVEZDA: Džaja ustoličen, Čović potpredsednik, Bašanović u UO! (FOTO)

Potpredsednici Zvezde i Slaviša Kokeza i Ivica Tončev, sportski direktor Zoran Stojadinović, a pored estradnog menadžera i Vučićevog kuma, u upravi su i Dule Savić, Branko Radujko. Gensek - Miodrag Zečević

  • 4

Dragan Džajić je zvanično preuzeo mesto predsednika FK Crvena zvezda, i predstavio tim koji će zajedno sa njim u narednih pet godina biti na čelu "crveno-belih". I dok je imenovanje Nebojše Čovića na mesto potpredsenika bilo očekivano, malo iznenađenje predstavljaju Čovićeve "kolege" - Slavko Kokeza i Ivica Tončev. Među članovima Upravnog odbora su i Branko Radujko, Dule Savić, Miodrag Lemajić, ali i estradni menadžer i kum Aleksandra Vučića Zoran Bašanović.

- Najviše smo naučili u prethodnih deset godina, jer je Crvena zvezda znala kako je to biti pobeđen. Napravili smo presek, a sada imamo i petogodišnji plan za stabilizaciju i revitalizaciju. Dobili smo petogodišnji mandat, nadam se da ćemo istrajati, a bićemo istrajni i u stvaranju nove Crvene zvezde. Ako mi tražite da vam obećam evropsku Crvenu zvezdu za šest meseci, ja to ne mogu. Međutim, siguran sam u to da ćemo uspeti Zvezdi da vratimo evropski sjaj. Spreman sam da se borim sa svim problemima i obećavam vam da ću se maksimalno posvetiti radu u Crvenoj zvezdi - rekao je novi predsednik na predstavljanju.

On je na izborima održanim u ponedeljak i utorak ponovo izabran na tu funkciju, a na održanoj sednici Skupštine predstavio je svoj predsednički plan i program rada, imenovao svoje najbliže saradnike i novi Upravni odbor.

Usvojena je odluka po kojoj će Upravni odbor Crvene zvezde, osim predsednika, imati i tri potpredsednika. Upravni odbor ima 16 članova.

Upravni odbor čine: Nebojša Čović (potpredsednik), Slaviša Kokeza (potpredsednik), Ivica Tončev (potpredsednik), Miodrag Zečević (generalni sekretar), Stefan Pantović (zamenik generalnog sekretara), Branko Radujko, Slobodan Babić, Miodrag Lemajić, Božidar Cerović, Milovan Stanišić, Miljko Ristić, Dušan Savić, Branko Kovačević, Zoran Bašanović, Marko Ćulibrk. Kao što se i pretpostavljalo, funkciju sportskog direktora obavljaće Zoran Stojadinović.

DUG UMANJEN, RAČUN I DALJE U BLOKADI

Prvi potpredsednik Nebojša Čović rekao je da je klub smanjio dug za dva miliona evra, ali da je račun i dalje u blokadi.

- Zvezda je uspela, od kada je Radna grupa preuzela klub, da smanji dug za dva miliona evra. Račun kluba još nije odblokiran, a prvi cilj nove uprave biće da se i to dogodi do Nove godine. Crvena zvezda u ovom trenutku ima potraživanja od oko četiri miliona evra. "Gasprom" je najvažniji sponzor Crvene zvezde. U narednih nekoliko dana izaći ćemo sa novim brojkama - rekao je Čović, zaključivši da će klub definisati želje i mogućnosti u prelaznom roku - rekao je Čović u svom izlaganju, o kom možete opširnije pročitati OVDE.

Skupština je usvojila i izmenu Statuta, po kojoj će klub u narednom periodu imati Odbor za hitna pitanja, koji će činiti predsednik, tri potpredsednika i jedan član UO, u ovom slučaju Branko Radujko.

Na sednici je od 149 registrovanih članova Skupštine prisutno bilo 106.

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stratosfera

    22. decembar 2012 | 18:11

    Eto kako i lopovi mogu da budu od koristi.

  • lukijan

    22. decembar 2012 | 14:47

    Znači malo sns malo sps i naravno dzaja. Strašno...

  • pedja

    22. decembar 2012 | 15:55

    Au,sta ovi rade sa Zvezdom!?Pa gde su "pravi" navijaci!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA