PRIMERA: Đukić nemoćan pred Barsom, Santa Kruz "ubio" Realovu poslednju nadu (FOTO) (VIDEO)

Fudbaleri Barselone savladali su ekipu Miroslava Đukića (3:1) u 17. kolu španske Primere. Valjadolid bio dobar, ali nedovoljno za katalonskog giganta. U prvom meču dana Majorka neočekivano slavila u Sevilji protiv Betisa (2:1). Žoze Murinjo na klupi ostavio Ikera Kasiljasa, koji je poslednji put na njoj bio pre deset godina

  • 0

Barselona gde god da se pojavi pobeđuje, pa makar to bilo i teško gostovanje timu srpskog stručnjaka Miroslava Đukića. U Valjadolidu bilo je 3:1, ali za goste. Rezultat 3:2, ali za domaće, postignut je u Malagi, gde su, "frustrirani" nedobijanjem plata i kaznom UEFA, Isko i ekipa pobedili Real otpisavši ga iz borbe za titulu.

Igrači Valjadolida dobro su se držali u prvom poluvremnu i nisu dali Barseloni da napravi mnogo šansi. Bilo je ipak nekoliko prilika, od kojih su najbolje dve, posle šuteva Lea Mesija, "završile" na stativi golmana Miroslava Đukića.

Prvo je Mesi u jednom prodoru sjajno sebi izgradio poziciju za šut, ali je bio zamalo neprecizan, jer je pogodio okvir gola, a drugi put je šutirao iz slobodnog udarca sa 17-18 metara, i dok je lopta letela ka golu, bukvalno su svi igrači stajali i samo je gledali iščekujući kako će prelepo zatresti mrežu, ali onda ih je stativa, kao u filmu, probudila i Valjadolid se spasao, sve do 43. minuta.

Napravili su Katalonci sjajnu akciju iz nekoliko brzih i karakterističnih kratkih pasova, lopta je stigla na stranu do Đordija Albe, koji je lepo samo ubacio loptu u sredinu, gde se na petercu našao Ćavi, koji je imao lagan posao da samo smesti loptu u mrežu.

U drugom poluvremenu omaleni Argentinac je još jednom pogodio stativu u 59. minutu, ali je ovog puta ona bila njegov saveznik, pa se lopta od nje odbila u gol i Mesi je zabeležio 26. "recku" ove sezone u Primeri. Da meč bude zanimljiviji pobrinuo se Havi Gera, koji je u 89. minutu postigao debitantski pogodak za Valjadolid i uneo malu neizvesnost u meč, koju je ipak u poslednjem minutu raspršio Kristijan Teljo, koji posle solo prodora lagano savladao golmana Valjadolida.

Žoze Murinjo izgubio je u Malagi, na "La Rosaledi", i sada bi i njegov opstanak na "Santijagu" mogao da se dovede u pitanje. Malaga je njegovoj ekipi dala tri gola u drugih 45 minuta, pa ni autogol Sančeza i gol Benzeme, osam minuta pre kraja, nisu pomogli da se kući vrati bar sa bodom. Real sada ima 16 bodova minusa u odnosu na Barsu, čime je pitanje odbrane titule Reala rešeno.

Madriđane je "sahranio" Santa Kruz sa dva gola u četiri minuta (72, 76.) i sada Ronaldo i ekipa imaju prioritetan zadatak da stignu gradskog rivala - Atletiko, koji im beži sedam bodova, ukoliko ne žele da skraćuju letnji odmor zarad igranja u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Valja pomenuti to da je posle jedne decenije kapiten Madriđana, golman Iket Kasiljes bio na klupi! Ne znamo povod za ovakvu odluku Murinja, ali moramo da kažemo da Adan Garido nije kriv ni za jedan od tri gola.

U prvom meču dana na "Benito Viljamarinu" Majorka je neočekivano odnela pobedu nad favorizovanim Betisom (2:1), i to posle preokreta.

Sve je počelo dobro za domaće pošto je Benat već u 6. minutu doneo prednost za 1:0. Gosti stižu do izjednačenja u 37. minutu preko Viktora na asistenciju Kevina i na odmor se otišlo nerešenim rezulatatom 1:1.

Međutim, samo što je krenulo drugo poluvreme, sudija svira penal za Majorku, a siguran sa bele tačke bio je Havi Markez. Do kraja meča nije bilo golova, a Majorka ovom pobedom hvata zalet za beg sa dna tabele.

Betis ostaje peti sa 28 bodova, dok Majorka više nije u opsanoj zoni, sada je 15. sa 16 osvojenih bodova.

REZULTATI 17. KOLA

Petak:

Valensija – Hetafe 4:2

( Soldado 1, Žonas 7, Rikardo Košta 30, Valdez 90+4. – Alvaro 13, Aleksis 60. )

Atletiko Madrid – Selta 1:0

( Adrian 77. )

Subota:

Betis – Majorka 1:2

( Ečeberija 6. - Kasadesus 31, Markez 47(pen). )

Valjadolid – Barselona 1:3

( Havi Gera 89. - Ćavi 43, Mesi 59, Teljo 90+3. )

Osasuna – Granada 1:2

(Nino 7. - Mainz 41, Benitez 48.)

Malaga – Real Madrid 3:2

(Isko 49, Santa Kruz 72,76. - Sančez 66 ag, Benzema 82.)

Atletik Bilbao – Saragosa 0:2

(Apono 32 pen, Postiga 42.)

Četvrtak:

Rajo Valjekano – Levante 3:0

Real Sosijedad – Sevilja 2:1

Espanjol – Deportivo 2:0

TABELA: Barselona 49, Atletiko 40, Real 33, Malaga 31, Betis 28, Levante 27, Sosijedad 25, Rajo Valjekano 25, Valensija 24, Hetafe 24...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA