VOKRI: Odluku FIFA čestitali su mi iz Srbije i iz Partizana, ali su zamolili da to ostane tajna!

Prvi čovek samozvanog FS Kosova tvrdi da je posle odluke FIFA da se Kosovu dozvoli odigravanje prijateljskih mečeva mladih selekcija, klubova, amaterskih i ženskih ekipa primio brojne čestitke iz Srbije

  • 5

Fadilj Vokri, predsednik samozvanog Fudbalskog saveza Kosova, izjavio je za hrvatski "Sport maks" da su mu prijatelji iz Srbije i FK Partizan čestitali na odluci FIFA da Kosovo može da igra prijateljske utakmice u konkurenciji mladih selekcija, klubova, amaterskih i ženskih ekipa.

- Mnogo mojih bivših saigrača, čelnici Partizana, kao i mnogobrojne fudbalske legende iz Srbije su mi čestitali, ali i zamolili da to ostane tajna kako se na njih ne bi podigla hajka u Srbiji - reakao je Vokri, koji odluku FIFA vidi kao korak ka punopravnom članstvu.

- Ne verujem da će Srbi uspeti da naprave pritisak da opet dođe do suspenzije. Sada je, naime, drugačija politička klima nego što je bila pre nekoliko meseci, kada je Blater prvi put presudio u korist Kosova i kad se oglasilo i niz drugih pokrajina, koje su videle priliku da izađu na svetsku fudbalsku scenu - prognozira Vokri.

Prvi čovek kosovskog fudbala potom se osvrnuo na reakciju iz Republike Srpske, koja najavljuje sličnu akciju.

- Poručili su tada: "Ako može Kosovo, zašto ne bismo i mi mogli!" Tako je reagovao i predsednik Fudbalskog saveza Abhazije, kavkaske pokrajine koja se ocepila od Gruzije, a koju kao samostalnu zemlju priznaje samo pet država.

Vokri smatra da je realnost da će za vreme njegovog mandata kosovska reprezentacija odigrati meč sa Srbijom.

- Naravno, zašto da ne. Ne za mog života, već i za vreme mog mandata. Sport je sport, a politika je politika. Verujte da bi Fudbalski savez Srbije sutra pristao na to da odigra utakmicu. Nadam se da će se pregovori između kosovske i srpske vlade uskoro završiti za dobrobit obe strane i utakmica je tu - izneo je Vokri svoj optimističan stav.

Na kraju intervjua usledilo je dodvoravanje Hrvatima posle pitanja sa kim bi Vokri voleo da Kosovo odigra prvu utakmicu.

- Voleo bih, pre svega, da igramo s našim prijateljima, sa hrvatskom reprezentacijom - zaključio je Vokri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Book

    23. decembar 2012 | 12:12

    Ne zna se ko je veca ljiga!

  • Бранко Арсенић

    23. decembar 2012 | 12:27

    Ne sumnjam da su ti cestitali tole lopov i bratski vam klub partizan

  • Filosof

    23. decembar 2012 | 12:22

    Sport treba da bude sport - ali u normalnim zemljama i za normalne ljude... Ali ne i za Balkan(ce), koji bi jos da se ubiju medjusobno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA