ČOVIĆ: Ako ne osvojimo trofej, preći ću u parter!

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Telekom Nebojša Čović na konferenciji za novinare govorio je o novcu koji je ulagan u klub u prethodnih 11 godina, ali se dotakao i sportskih pitanja

  • 4

Zvezda je dala sve svoje finansije crno na belo. Dug je sa 15 miliona spao na "tričavih" 336.322 evra!

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda TelekomNebojša Čović u petak je na Malom Kalemegdanu javnost upoznao sa detaljnom finansijskom slikom kluba u periodu pre i po dolasku nove vlasti s njim na čelu.

Osim sušteg finansijskog stanja beogradskih "crveno-belih", osvrnuo se i na sportska pitanja, pa je tako na pitanje Telegrafa kakva će biti reakcija kluba ako se sezona završi bez trofeja, priznao da neće biti smak sveta, ali...

- ... Bićemo malo razočarani, nećemo "padati u nesvest", neće biti nekih masovnih ostavki, ali ako neko ima zamerki iz partera, ja sam uvek otvoren za to da "oni" dođu i vode klub, a mi ćemo u parter - objasnio je Čović kako on gleda na svoj mandat i dodao - Zvezda je već osvojila jedan trofej! Svi zaboravljaju na to da ovaj klub nije postojao u julu 2011. godine sa samo četiri igrača (Nedović, Cvetković, Lešić i Nikolić), a sada smo stabilizovali klub koji ima svoje ime, svoj grb i bez dugovanja. To je pravi trofej.

On se svima koji stalno spominju zvaničnu adresu kluba, koja je trenutno na adresi FMP-a, u Ulici Stjepana Šupanca, zahvalio na tom podsećanju.

- Na kraju sanacije adresa će biti na Malom Kalemegdanu, a one što pričaju o adresi pitam da li su imali bolje rešenje. Ja, u stvari, mislim da su oni imali ideju da Zvezda uopšte nema adresu - istakao je Čović.

Prvi čovek Zvezde kategoričan je po pitanju privatizacije košarkaškog i fudbalskog kluba, kaže da "to ne dolazi u obzir".

- Mislim da Crvena Zvezda treba da bude u vlasništvu građana ove države, jer mislim da Zvezda ne zaslužuje da bude neki privatni klub - a s tim u vezi je dodao i odgovor na razna nagađanja o grbu košarkaškog kluba - Grb je naš i nikome više neće pasti na pamet da polaže grb u zalog - objasnio je Čović da Zvezda sada ima sve što je potrebno jednom klubu kao što je ovaj.

FINANSIJE CRNO NA BELO

Košarkaški klub Crvena zvezda objavio je da je od državnih preduzeća i institucija u poslednjih 12 godina dobio ukupno 4.301.272 evra, što je 15,48 odsto od ukupnih prihoda.

- Udeo države mora da bude veći, bili bismo zadovoljni kada bi to bilo između 20 i 25 odsto ukupnog budžeta. Znam da je teška situacija i kriza, ali ja nisam da bilo ko sipa pare a mi da se ponašamo kao da smo Alajbegova slama - rekao je Čović.

Za kraj, Čović je istakao da Crvena zvezda želi odlične odnose sa svim klubovima, a posebno sa Partizanom.

- Ja sam za to da se svi ponašamo transparentno i odgovoramo na sva pitanja oko poslovanja. Crvena zvezda je veliki klub i neće se baviti drugima, to je odlika malih klubova. Sa svima želimo dobre odnose, a sa Partizanom posebno. Još nam duguju oko 60.000 evra za Miljenovića, ali ne pada nam na pamet da im pustimo blokadu, ništa nama neće biti bolje ako je njima lošije - zaključio je Čović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nemke

    28. decembar 2012 | 14:50

    i staro i mlado i staro i mlado,svi svi svi u cirkus Kolorado

  • pedja

    28. decembar 2012 | 20:38

    Coki,sta radi vesna?

  • Rade

    28. decembar 2012 | 17:17

    Al' ovaj covek lupa! Transparentno smo vratili 16 miliona evra? Odakle, od "prijatelja" kluba? Pa nismo svi sisali vesla, koliki je tu udeo "FMP-a" i sta ce da bude na kraju balade na kraju petogodisnjeg perioda?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA