DANILOVIĆ: Ničija nije gorela do zore!

Predsednik Partizana otkrio zašto se ne gradi dvorana za trening crno-belih, kada će prestati sukobi sa Crvenom zvezdom i koliko je navijača zaista prisustvovalo istorijskom meču protiv Panatinaikosa u Areni

  • 0

Predsednik KK Partizan Predrag Danilović u sumiranju 2012. godine istakao je zadovoljstvo učinjenim u prethodnoj godini, ali i najavio burne završetke takmičenja u narednoj godini.

Prema rečima prvog čoveka "crno-belih" neće ništa biti strašno ako "crno-beli" ne osvoje nijedan trofej ove sezone.

- Osvojili smo dva trofeja i vratio se Dule Vujošević. Naravno da bih voleo da smo prošli u Top 16 fazu Evrolige. Međutim, poslednjih 10 godina stalno igramo u Evroligi, bili smo na Fajnal foru, igrali Top 16... Ničija ne gori do zore, pa ni naša. To je sport - rekao je Danilović za "Informer".

On je dodao i da će finale Jadrana, domaćeg kupa i prvenstva određivati jedna lopta.

- Nema tragedije ako Partizan ne osvoji titulu... Nemam ništa protiv da uz Partizan i Zvezda igra Evroligu sledeće sezone, naravno, ako zaslži na sportski način - rekao je Danilović.

Prvi čovek "crno-belih" je istakao nezadovoljstvo time što se obećana hala za trening "crno-belih" od strane Ministarstva sporta i omladine i dalje ne gradi...

- Već dve godine nas foliraju. Bilo je dosta podmetanja nogu od strane onih koji navijaju za Zvezdu, što je sramota. Koliko znam, sredstva za halu su ušla u budžet za ovu godinu, nama je grad dao zemljište, a Ministarstvo sporta bi trebalo da obezbedi sredstva.

- Čujem nove informacije da ministarka i neki ljudi u njenom okruženju ne mogu da podnesu činjenicu da ta hala bude Partizanova, već pod izgovorom teške situacije žele da tu halu delimo sa nekim sportskim savezom, što bi bio veliki skandal i velika sramota i za ministarku i ministarstvo, a i za ovu Vladu.

Danilović se osvrnuo i na sukob čelnika Zvezde i Partizana.

- Nikada to neće biti gotovo, kao što nije ni počelo sada nego pre mnogo godina. Ne možete vi da radite nešto protiv nekog, da govorite protiv nekog, a da taj ćuti. Tako automatski ulazite u klinč. Neću da dopustim bilo kome da napada Partizan, a siguran sam da bi tako reagovali i svi čelnici drugih klubova - istakao je on.

Ima indirektnu poruku i za Odbojkaški savez, koji je svojevremeno istakao da nacionalni tim Srbije drži rekord po poseti u "Areni", a ne KK Partizan.

- Čujem da Odbojkaški savez kaže kako oni drže rekord u poseti. Slobodno pišite da to nije istina. Na utakmici Partizana i Panatinaikosa bilo je više od 25 hiljada navijača. Nego, nisam smeo da otkrijem broj jer bih dobio prijavu - zaključio je Danilović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA