KRAJ SAGE: Snajder u Galatasaraju!

Holandski reprezentativac, prema informacijama turske televizije, sklopio je dogovor sa velikanom iz Istanbula. Transfer je "težak" oko osam miliona evra

  • 0

Toliko smo slušali i pisali o eventualnom prelasku Veslija Snajdera u Galatasaraj. Transfer je zamalo upropašćen "seksi filmom" supruge Holanđanina, ali je onda priča nastavljena, pa su ga navijači zvali, pregovori teku, a izgleda da su najzad došli do kraja.

Turska televizija NTV objavila je da je sporazum postignut, i da će Snajder do kraja dana potpisati ugovor sa Galatom do 2016. godine. Prema sporazumu, trebalo bi da zarađuje pet miliona evra po sezoni, plus bonus od oko pola miliona, koji će zavisiti od učinka.

To je i dalje manje od onoga što je imao u Interu, oko šest miliona godišnje, ali turski klub mu je ipak dao mnogo više od onoga što mu je bilo ponuđeno u Milanu za reviziju ugovora. Inter će na ovom transferu zaraditi oko osam miliona evra, što je duplo manje od cene koju su morali da plate Real Madridu kada su ga doveli pre tri i po godine.

Snajder je morao da pređe negde, jer je želeo da ostane u konkrenciji za holandsku reprezentaciju, a to ne bi uspeo da je ostao na klupi ili tribinama u Interu. Takođe, nije imao baš mnogo ponuda iz inostranstva, a one koje su stigle kočili su "nero-azuri" zbog visokog obeštećenja koje su tražili. Izgleda da su se najzad smislili da ga ipak prodaju.

Za njih je najvažnije to što su se oslobodili Veslijevog ugovora, po kojem bi do juna 2015. trebalo da mu isplate još oko 15 miliona evra.

Snajder je stigao u Inter 2009. godine i za tri i po provedene sezone uspeo je da odigra 114 mečeva, postigne 25 golova i zabeleži 39 asistencija. Sa italijanskom ekipom ima i titulu Lige šampiona, koju je osvojio 22. maja 2010. godine kada su u finalu pobedili Bajern 2:0. Sanjder je i tada bio asistent, kod prvog gola Dijega Milita.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA