PREMIJER: Totenhem ukrao bod Junajtedu, Čelsi nadigrao Arsenal u londonskom derbiju (VIDEO)

Golom Dempsija u sudijskoj nadoknadi Totenhem je uspeo da zadrži bod na svom stadionu. U Londonu, strelci za "plavce" bili su Huan Mata i Frenk Lampard sa penala, dok je Teo Volkot ublažio poraz "tobdžija"

  • 0

Stadion "Vajt Hart Lejn" fudbaleri Mančester junajteda napuštaju pognute glave. Sve do 93. minuta delovalo je kao da će "đavoli" odneti pobedu, ali je na kraju Totenhem uspeo da u završnim sekundama postavi konačan rezultat 1:1 za podelu bodova.

U poslednjem nedeljnom meču 23. kola Premijer lige, Aron Dempsi bio je heroj za "mamuze".

Najpre je Junajted poveo u 25. minutu. Posle lepo izgrađene akcije, loptu je centrirao Kleverli i našao Robina van Persija, koji je glavom zatresao protivničku mrežu.

U drugom poluvremenu gosti su se malo opustili, te je Totenhem jurio svoju šansu. U sudijskoj nadoknadi, De Hea je izboksovao loptu pri intervenciji, koja je završila kod Lenona, a on je na sjajan način dodao Dempsiju, koji je pogotkom šokirao ekipu Aleksa Fergusona u poslednjim sekundama meča.

Obradovaće se plavi deo Mančestera, pošto je ovim remijem Junajted sada tek pet bodova ispred Mančester sitija. Totenhem je sačuvao četvrto mesto.

Fudbaleri Čelsija slavili su na svom "Stamford bridžu" nad Arsenalom u derbi meču rezultatom 2:1.

Strelci za "plavce" bili su Huan Mata i Frenk Lampard sa penala, dok je Teo Volkot ublažio poraz "tobdžija" u londonskom derbiju.

Obe ekipe su od samog starta krenule napadački. Da je Žiru u petom minutu iskoristio odličnu šansu pred golom, možda i ne bi samo minut kasnije Mata doveo domaće u vođstvo. Čelsi je, pokrenut pogotkom Španca, imao još nekoliko šansi preko Azara, ali je rezultat dupliran s bele tačke.

Golman Arsenala Šćešni oborio je Ramiresa, zbog čega je sudija pokazao žuti karton i jedanaestrac, koji je uspešno izveo Lampard.

Sa rezultatom 2:0 otišlo se na odmor, a Arsenal se u nastavku nije predavao. U 58. minutu smanjio je Volkot prelepim golom sa vrha kaznenog prostora. Bile su "tobdžije" bolje nego u prvom poluvremenu, ali nedovoljno da dođu do preokreta.

Čelsi se pobedom približio vodećem Mančester junajtedu na 11, a drugoplasiranom Sitiju na šest bodova zaostatka. Arsenal je šesti na tabeli engleskog prvenstva sa 34 boda.

REZULTATI, 23. kolo:

subota:

Liverpul – Norič 5:0

(Henderson 26, Suarez 36, Staridž 59, Džerard 66, Džonson 74 (ag).)

Mančester siti – Fulam 2:0

(Silva 2, 69.)

Njukasl – Reding 1:2

(Kabaj 35. – Le Fondre 71, 77.)

Svonsi – Stouk 3:1

(Dejvis 49, De Guzman 57, 80. – Oven 90+1.)

Vest Hem – KPR 1:1

(Kol 68. – Remi 14.)

Vigan – Sanderlend 2:3

(Von 4(ag), Enrikes 79. – Gardner 17(pen), Flečer 20, 42.)

VBA – Aston Vila 2:2

(Bunt 59, Odemvinge 83. – Beneteke 12, Agbonlahor 31.)

nedelja:

Čelsi – Arsenal 2:1

(Mata 6, Lampard  16. - Volkot 58.)

Totenhem – Mančester junajted 1:1

(Dempsi 90+2 - Van Persi 25.)

ponedeljak:

Sautempton – Everton 21.00h

TABELA: Mančester junajted 56, Mančester siti 51, Čelsi 45, Totenhem 41, Everton 37(-1), Liverpul 34, Arsenal 34, VBA 34

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA