ČISTKA NA "MARAKANI": Džaja otpušta 100 ljudi, na udaru marketing!

Plan je da u bliskoj budućnosti Crvena zvezda ima na platnom spisku 80 ljudi, plus fudbalere i članove stručnog štaba, a ključnu reč pri selekciji će imati predsednik Džajić i potpredsednik Čović

  • 7

Novo rukovodstvo Crvene zvezde jasno je stavilo do znanja po stupanju na dužnost da je platni spisak kluba sa "Marakane" predugačak. Deo uprave privodi kraju sistematizaciju radnih mesta, a plan je da u bliskoj budućnosti Crvena zvezda ima na platnom spisku 80 ljudi, plus fudbalere i članove stručnog štaba, što podrazumeva i dodelu oko 100 otkaza.

Uprava je zatekla je 214 osoba u klubu, uključujući prvotimce i trenere, što je potpredsednik kluba Nebojša Čović ocenio kao neprihvatljivo. Kako navodi "Sportski žurnal", izvesno je da će najveći udar biti na sektor marketinga. U kćerkama firmama fudbalskog kluba, radilo je 36-oro ljudi, a do nedavno čak 54.

Javna je  tajna da su se pojedina zaposlenja dodeljivala bez potrebe i po osnovu dobrih odnosa. Plate pojedinih službenika žestoko su se kosile sa finansijskom pozicijom kluba, "Marakanom" dugo kruži priča kako je supruga jednog od ljudi čija se reč slušala u Crvenoj zvezdi imala mesečna primanja od 5.000 evra.

Sistemazitacija radnih mesta trenutno je osnovni posao generalnog sekretara kluba Miodraga Zečevića, ali će ključnu reč pri selekciji imati predsednik Dragan Džajić i Čović.

(Telegraf.rs/Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ziki

    21. januar 2013 | 09:56

    Svaka cast! Dragan Dzajic ce da uvede red na Marakani!

  • Mirko Milić

    21. januar 2013 | 10:31

    Звездаш сам, имам пуних 70 година, када би Звезда са свог "платног списка" скинула и црвену петокраку, а то бар није тешко, али би простор који сада притиска био ослобођен.

  • ДАШОНИ

    21. januar 2013 | 12:08

    УМЕСТО ТИТОВЕ ПЕТОТРАКЕ СЕТИРИ СССС

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA