TUŽNA ZVEZDINA SREDA: Košarkaši lako poraženi u Kazanju

U ružnoj utakmici koju je u Kazanju gledalo malo više od 2.500 gledalaca košarkaši Vlade Vukoičića su izgubili sa 59:78, a za 40 minuta nisu pogodili nijednu trojku

  • 0

Najbolja trojkaška ekipa u prvom delu Evrokupa - Crvena zvezda - u Kazanju nije dala nijednu za 40 minuta igre (0/12)! Zvezda je u Tatarstanu imala dva skoka više, ali i bolji procenat za dva. Međutim, na dug put kući ide bez bodova. Uniks - Crvena zvezda 78:59 (10:16, 26:19, 24:17, 18:7).

Drugom porazu u L grupi kumovao je, osim očajnog šuta za tri, i činjenica da u poslednjoj deonici izabranici trenera Vlade Vukoičića nisu dali koš sedam minuta! Ni Uniks se nije "naigrao", ali su zato znali da sačuvaju plus kada ni oni, u istoj deonici, četiri minuta nisu pogodili koš.

Odbrana Zvezde raspala se u trenutku kada u napadu nije ništa polazilo od ruke. Baš tada su domaći kontrama lako rešili nekoliko napada, pa su u 36. minutu imali maksimalni rezultat 72:54. Povratka u meč nije bilo i sada je jasno da Zvezda ne može da računa na pobedu ukoliko je šut ne krene. Ova ekipa nije tim koji zna da igra na mali broj poena. Tek da se zna, Braun je u porazu ubacio 13 poena (11 u prvom poluvremenu). Rakočević je dodao deset, ali je imao četiri izgubljene, kao Nelson i Radivojević. Nelson je sa 12 poena bio drugi strelac "crveno-belih", dok je Savović iz igre šutirao 0 od 7!

Kao i pre neku godinu kada je igrao za Dinamo iz Moskve, Majre Četman je bio inicijator poraza, a sa 20 poena bio je i najefikasniji na parketu. Čak Eidson je ubacio 16 (3/4 za tri).

Na tabeli L grupe sa po dve pobede vode Galatasaraj i Uniks, a sledeće nedelje u "Pionir" stižu Rusi. Međutim, još jedan poraz od 19 razlike Zvezdu je odveo daleko od plasmana u treći krug, jer i da pobedi Uniks i Turke, u eventualnim "trouglovima" bi imala lošiji koš količnik pošto je nerealno da iste protivnike savlada sa 20 i kusur poena.

GRUPA L 3. kolo:

Galatasaraj-Ulm 82:66 

Uniks - Crvena zvezda 78:59

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA