NOLETOVI TAJNI SIMBOLI: Otkrivamo čemu služe znaci na torbi u kojoj Đoković nosi rekete! (FOTO)

Teniska torba svetskog broja jedan ima pet orlovskih glava, 13 žutih smajlija i dva plava. Orlovi su osvojeni Grend slemovi, žuti smajliji mastersi iz serije 1000, a plavi završni matersi godine

  • 0

Najbolji srpski sportista i broj jedan svetskog tenisa Novak Đoković najavio je da za prvi Grend slem sezone ima tajno oružje, pa je početkom ovog meseca predstavio novi reket, koji mu omogućava da udara lopticu brzinom većom od one kojom se kreće "audi R8 LMS GT3".

U "Hedu" su mislili na sve, pa i na detalje na Đokovićevoj torbi, koja je ukrašena s pet orlovskih glava, 13 žutih smajlija  i dva plava.

Orlovi su, kako saznajemo, Grend slemovi koje je Novak dosad osvojio. Tri zelena simbolišu uspehe u Melburnu (2008, 2011. i 2012), a po jedan obeležava Vimbldon i US Open, oba osvojena u 2011, najuspešnijoj godini srpskog asa. Orlovi −zato što je to nadimak Đokovića koji mu je nadenuo još pokojni deda Vladimir.

Žuti smajliji označavaju 13 pobeda na turnirima Masters serije (dva puta Indijan Vels, tri puta Majami, dva puta Rim, tri puta Otvoreno prvenstvo Kanade − dva u Vankuveru i jedan u Torontu, po jednom Pariz, Madrid i Šangaj. Nedostaju mu samo trofeji u Monte Karlu i Sinsinatiju, gde je poražen dva, odnosno četiri puta u finalu), a dva plava označavaju trijumfe na završnim Mastersima ATP tura (Šangaj 2008. i London 2012).

Doduše, u svetu tenisa enigma je šta bi još mogli da predstavljaju plavi smajliliji. Po jednoj teoriji, reč je o dve za Đokovića važne titule - osvajanju Dejvis kupa s reprezentacijom Srbije 2010. godine, odnosno bronzanoj olimpijskoj medalji iz Pekinga 2008. godine.

Druga teorija glasi: Novak je dve godine uzastopno proveo na mestu broj 1.

Šta god da je, majstoru želimo da od nedelje broj orlova na njegovoj torbi poraste na šest, a onda i na sedam, na jedinom Grend slemu koji Đoković nema u svojoj kolekciji − Rolan Garosu.

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug / AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA