FA KUP: Volkot spasio Arsenal, Silni Junajted, Kvins Park očajan (VIDEO)

"Tobdžije" slavile protiv Brajtonu pošto su poveli tri puta (3:2)* "Policajci" na svom stadionu izgubili od drugoligaša 4:2* Midlsbro stigao do pobede nad četvrtoligašem u 95. minutu

  • 0

Subotnji mečevi četvrte runde FA Kupa krenuli su tvrdom pobedom Mančester sitija na "Britanija stadionu" protiv Stouka,

Još jedan Premijerligaš doživeo je katastrofu nalik na onu Aston Vilinu, i to još jedan fenjeraš. Kvins Park rendžers izgubio je od Milton Kinza 4:2, i to na svom stadionu.

Iskusni stručnjak Hari Rednap dao je šansu rezervistima, ali je objasnio novinarima da su pojedinci i njihovi menadžeri "kukali" kako zaslužuju da igraju, a da su danas pokazali da im nije mesto u timu.

- Dao sam pojedincima priliku jer su "kukali" kako zaslužuju mesto u timu. Pa, dao sam im priliku i proćerdali su je. Misle da zaslužuju da igraju a tu su i njihovi menadžeri koji tvrde isto a evo kako su igrali kada su dobili priliku. Znao sam da nam trebaju pojačanja i zbog toga sam tumarao po Evropi ne bih li našao pojačanja - rekao je Rednap.

Arsenal je gostovao Brajtonu, i zamalo je morao i da ih dočeka na svom stadionu. "Tobdžije" su vodile u dva navrata, ali se ekipa koja pretenduje ulasku u Premijer ligu oba puta vraćala, ali nije izdržala do kraja.

Prva dva gola za ekipu iz Londona postigao je isti igrač, a strelac za goste bio je Francuz Olivije Žiru, koji sve više poboljšava formu. Prvi gol je bio prelep, plasirao je loptu levom nogom sa ivice šesnaesterca, a golman je bio nemoćan.

Na kraju, pri rezultatu 2:2, najbolji strelac Arsenala ove sezone Teo Vokot, koji je ušao u igru u 69. minutu, doneo je svom timu pobedu pet minuta pre kraja.

Everton je kao favorit ušao u meč sa Boltonom, ali je do pobede (2:1) stigao tek u 90. minutu golom Hejtinge.

Blizu velikog iznenađenja bila je i 21. ekipa u engleskoj četvrtoj ligi. Alderšot je zamalo izborio remi protiv Midlsbroa, ali im je planove pokvario Jutkevic, koji je postigao gol u petom minutu nadoknade.

U poslednjem meču dana, ujedno i jedinom premijerligaškom u FA Kupu, Mančester Junajted je na svom "Old Trafordu" vrlo lagano savladao Fulam (4:0).

Mančester je počeo utakmicu u relativno izmešanom timu, bez Ferdinanda, Van Persija, Kagave, pa je ekipu iz Londona "morao" da načane veteran Rajan Gigs već u trećem minutu golom sa bele tačke. To je bio i konačan rezultat prvog poluvremena, ali onda je krenula kanonada u drugom delu.

U drugom delu Fulam je pokopan sa dva gola Ernandeza i jednim golom Runija, a "obraz" gostiju je koliko toliko sačuvao Hjuz koji je postigao utešni pogodak u 77. minutu.

U nedelju su na programu tri meča.

REZULTATI 4. runde FA Kupa:

Petak:

Milvol – Aston Vila 2:1

(Šitu 27, Markiz 89 – Bent 22)

Subota:

Stouk – Mančester siti 0:1

( Zabaleta 85)

Norič – Luton 0:1

(Rendel 80)

Maklsfild – Vigan 0:1

(Gomez 7.)

Derbi – Blekburn 0:3

(Kazim 44, Dan 65, Rouds 70)

Hul – Barnsli 0:1

(Dagnal 69)

Midlsbro – Alderšot 2:1

(Jutkevic 82, 90+5 - Hejton 88)

Reding – Šefild junajted 4:0

(Hunt 5, 49, Louv 40, Mekliri 53)

Hadersfild – Lester 1:1

(Novak 73 -  82)

Kvins Park Rendžers – MK Dons 2:4

(Botrojd 83, Da Silva 90 - Traore 3 (ag), Laigertvud 39, Harli 49, Poter 55)

Bolton – Everton 1:2

(Soler 26 - Pienar 17, 90)

Brajton – Arsenal 2:3

(Barns 33, Uljoa 62 - Žiru 16, 57, Volkot 85)

Mančester junajted – Fulam 4:1

(Gigs 3(pen), Runi 50, Ernandez 52, 66. - Hjz 77.)

Nedelja:

Brentford – Čelsi 13.00

Lids – Totenhem 15.00

Oldam – Liverpul 17.00

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA