UGROŽENA KARIJERA: Asamoa ima ozbiljnih srčanih problema

- Ukoliko se potvrdi da je reč o miokarditisu, bilo kakva vrsta treninga i izlaganja naporu mora automatski da se obustavi. Asamoa mora da miruje, ne sme da diže ništa teže od kašike, a čak se ne preporučuju ni šetnje ili bilo koji drugi vid umaranja - kaže Miljko Ristić, kardiohirurg i član UO Zvezde

  • 1

Pasionirani simpatizeri Crvene zvezde odavno misle da je "njihov" klub neko prokleo. Ogroman finasijski deficit, blokirani računi, petogodišnja "apstinencija" u šampionatu, povrede igrača, promene istih i trenera, sukob vodećih rukovodilaca... Međutim, ni to nije sve pošto iz Antalije stiže vest da trener Aleksandar Janković ima još jedan neverovatan slučaj − Natanijelu Asamoi je zbog srčanih problema ugrožena karijera!

Detaljni lekarski pregledi pokazali su da on ima zapaljenje srčanog mišića (miokarditis) zbog kojeg će 22-godišnji napadač sa terena odsustvovati nekoliko meseci.

- Miokarditis zahteva mirovanje i leči se najmanje nekoliko meseci, pa čak i nekoliko godina. Karijera sportiste u slučaju ovog oboljenja je ozbiljno ugrožena i miokarditis apsolutno može da je okonča - kaže za "Novosti" prof. dr Miljko Ristić, kardiohirurg, direktor Kliničkog centra Srbije i član UO Crvene zvezde, i dodaje:

- Ukoliko se potvrdi da je reč o miokarditisu, bilo kakva vrsta treninga i izlaganja naporu mora automatski da se obustavi. Asamoa mora da miruje, ne sme da diže ništa teže od kašike, a čak se ne preporučuju ni šetnje ili bilo koji drugi vid umaranja. Kasnije se kontrolom ultrazvukom utvrđuje da li je oslabio srčani mišić, što ne mora da bude pravilo, ali to znači siguran kraj bavljenja sportom.

Ovo nije nikakva novost u svetu fudbala, ali Crvena zvezda baš nema sreće jer su u poslednjih 12 godina imali nekoliko slučajeva. Setimo se samo onog tragičnog, kada je 2001. godine na treningu preminuo Vladimir Dimitrijević. Samo dve godine kasnije je na terenu kolabirao Nenad Kovačević, koji je mirovao godinu dana. Zbog sličnog problema Žoao Lukaš je prekinuo karijeru.

Opet, jedan od Zvezdinih Južnoamerikanaca je imao i "kraću nogu"...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • žika pauk

    27. januar 2013 | 16:36

    kad im kažu da nema plata svima srčka strada....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA