Rat Platinija i medija zbog Mondijala 2022.

Francuski nedeljnik "Frans fudbal" na 20 strana objavio dosije kojim potkrepljuje optužbu o kupovini glasova za Katar* Platini najavio tužbu protiv francuskog lista

  • 1

Specijalizovani fudbalski nedeljnik "Frans fudbal" optužio je Katar da je kupio glasove kako bi dobio organizaciju Svetskog prvenstva 2022.

Časopis bez okolišanja optužuje čelnike FIFA , Francuske fudbalske federacije i Katarske federacije da su učestvovali u ovoj "zaveri" koju su nazvali "Katargejt".

"Frans fudbal" je na 20 stranica objavio dosije kojim potkrepljuje optužbu o kupovini glasova.

Među optuženima je i predsednik UEFA Mišel Platini, koji je, kako tvrdi "Frans pres", bio jedan od zagovarača da Katar dobije organizaciju Mundijala.

Kako se navodi, Platini je priznao da je bio na večeri sa tadašnjim predsednikom Francuske Nikolasom Sarkozijem i premijerom Katara, kada je, navodno, ugovoreno da ta zemlja dobije organizaciju Mundijala 2022.

- Tokom te večere Sarkozi od mene nijednom nije zatražio da glasam za Katar - tvrdi Platini i dodaje:

- Moj izbor da svoj glas dam Kataru u zamenu za neki ''dil'' između te zemlje i Francuske, potpuna je špekulacija. Dao sam glas Kataru potpuno samostalno i zdravorazumski, želeći da dam šansu zemlji koja nikada do sada nije organizovala velike sportske događaje - rekao je Platini za AFP.

On je naveo da ne isključuje mogućnost da tuži sve one koji su "doveli u sumnju njegov integritet".

Katar je 2. decembra bio izabran za domaćina Mundijala dobivši glasove 14 od 22 člana Izvršnog odbora FIFA i pobedivši u toj trci SAD, Australiju, Južnu Koreju i Japan.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxxxx

    29. januar 2013 | 14:29

    Misle da pare sve mogu, hvala bogu pa nije tako, mislim a i nadam se da ce to biti nagore prvenstvo ikada, siguran sam da ce infrastruktura biti extra ali džaba im sve kad nece biti navijaca i atmosfere

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA