MIHA: Stanković ide u Zagreb, Vidić može da se vrati!

Srpski selektor ponovio je da ozbiljno računa na Dejana Stankovića, a da Nemanja Vidić i Nemanja Matić mogu da se vrate u reprezentaciju ako su voljni da igraju i prihvate pravila

  • 0

Siniša Mihajlović, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, ponovio je, po objavljivanju spiska igrača za prijateljsku utakmicu protiv Kipra, da je povratak Dejana Stankovića u nacionalni tim sasvim moguć, a istakao je da vrata nisu zatvorena ni Nemanji Vidiću ako je voljan da igra.

- Kada sam postao selektor, razgovarao sam i sa Dejanom Stankovićem i sa Nemanjom Vidićem. Objasnili su mi razloge zbog čega ne žele da igraju za reprezentaciju i ja nisam pravio problem. Od tog momenta oni su ti koji mene treba da pozovu u slučaju želje da ponovo igraju za reprezentaciju. Deki me je zvao i izrazio želju da se vrati, dok su Vidiću otvorena vrata nacionalnog tima, kao i Nemanji Matiću i ostalim kandidatima. Dakle, Vidić treba da napravi prvi korak ukoliko se predomislio - izjavio je Mihajlović na konferenciji za medije.

Selektor očekuje da njegov nekadašnji saigrač Dejan Stanković ubrzo zaigra posle duge povrede.

- Već na meču sa Sijenom Stanković bi mogao da bude na klupi za rezerve. Ako se to ne desi sada, dogodiće se za desetak dana. Ako Stanković bude igrao za Inter do meča sa Hrvatima biće na spisku - odlučio je Mihajlović, koji je voljan da novu šansu pruži i Nemanji Matiću, koji je nezadovoljan statusom izjavio da se više neće odazivati.

- Matić je izneo svoj stav i ja ga poštujem. Potrebno je da pozove i kaže da opet prihvata pravila, a ona su jasna. Svaki reprezentativac mora da bude spreman i da igra, i da sedi na klupi i na tribinama, a ja sam taj koji odlučuje o tome - ocenio je selektor, koji je za meč sa Kiprom pozvao 26 igrača.

- Imamo samo šest izmena, što znači da će petorica igrača morati da odigraju ceo meč. Moramo da vodimo računa i o tome da su neki igrači u fazi priprema, pa će šansu dobiti uglavnom oni koji imaju više utakmica u nogama. Sigurno je da će od prvog minuta zaigrati Nikola Ðurđić, zatim Zdravko Kuzmanović, koga želim da isprobam u ovoj našoj formaciji 4-2-3-1, naravno i debitant Branislav Trajković, koga sam pozvao umesto Nikole Maksimovića, od starta će igrati Milan Biševac i Nenad Tomović iako nemaju pravo nastupa u Zagrebu - otkrio je Mihajlović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA