BUNDESLIGA: Đurđić golom u 92. minutu doneo pobedu Grojteru! (FOTO) (VIDEO)

Srpski internacionalac je u svojoj prvoj utakmici kao starter bio apsolutni heroj utakmice u Gelzenkirhenu. Prvo je asistirao za izjednačenje, a onda je golom u 92. minutu doneo Grojteru tek drugu pobedu ove sezone* Bajern po starom, 3:0 u Majncu

  • 0

Nikola Đurđić apsolutni je heroj Grojter Firta! Prva utakmica kao starter i odmah igrač utakmice! Šalke je u Gelzenkirhenu poveo golom Bastosa u 47. minutu, ali je radost trajala samo pet minuta pošto je Đurđić asistirao Klausu za izjednačenje.

Kako bi Nikola bio apsolutni heroj, odradio je veliki posao, kada je u drugom minutu nadoknade postigao svoj prvi gol na zvaničnim utakmicama za Grojter, i doneo "fenjerašu" Bundeslige tek drugu pobedu ove sezone!

Bastos je pokazao zašto je doveden iz Liona pošto je doveo "plave" u vođstvo na samom početku drugog poluvremena.

Kratko je trajala radost domaćih, pošto je na scenu istupio srpski napadač i novopečeni reprezentativac, koji je sjajno prošao po levoj strani i uposlio Klausa, kojem nije bilo teško da izjednači na 1:1.

A onda šok na stadionu. Nikola Đurđić kao Pipo Inzagi. U nadoknadi vremena sjajno reaguje na odbijenu loptu i rešava pobednika!

Kakva utakmica na "Šalke areni", gde su domaći zabeležili peti poraz u poslednjih sedam utakmica nemačkog šampionata, a Grojter je osvojio tek 12. bod u sezoni.

Loša vest za njih je da je i Augsburg uzeo bod na gostovanju Volfsburgu, ali je sada razlika sa četiri smanjena na dva boda. Hofenhajm je takođe pobedio 2:1 Frajbrug pa je ostao na četiri boda udaljenosti.

Pored svega toga, prva ekipa koja definitivno obezebeđuje opstanak zasad je Nirnberg, koji igra sutra protiv Borusije iz Mehengladbaha i ima devet bodova prednosti u odnosu na Grojter Firt, ali sada, kada je došao Nikola Đurđić i već krenuo da rešava mečeve, možda se i zebrasti spase ispadanja.

Vodeća ekipa Bundeslige Bajern Minhen i dalje je neprikosnoven pošto je lako savladao Majnc na gostovanju (3:0). Bavarcima je ovo bilo 10. gostovanje ove sezone i imaju skor od devet pobeda i samo jednog remija (Nirnberg 1:1), uz gol-razliku 25:1!

Kaznena ekspedicija je na čelu sa Marijom Mandžukićem protutnjala Majncom. Hrvat je postigao dva gola (svojih 14 u prvenstvu) i stavio kako sebe na listu strelaca tako je i Bajern učvrstio na prvoj poziciji Bundeslige!

Hofenhajm slavi Kevina Folanda. Mladi napadač je sa dva gola doneo preokret protiv Frajburga i konačno je četa Marka Kurca slavila pobedu (2:1) i krenula u beg iz opasne zone. Prekinuli su seriju od devet bundesligaških duela bez pobede! Frajburg je poveo preko Kruzea, ali je Foland sa dva gola praktično iz peterca obezbedio tri velika boda. Na golu je debitovalo pojačanje iz Totenhema Eureljo Gomeš.

Štutgart je nastavio sa katastrofalnim igrama. U Dizeldorfu su doživeli četvrti uzastopni poraz (3:1). Fortuna je na kričima Robija Kruzea slavila 3:1. Australijanac je dva puta izbegao ofsajd zamku i kaznio greške odbrane Štutgarta, a Fink je evrogolom stavio tačku na poraz Švaba.

U poslednjem meču dana Ajntraht iz Frankfurta nastavio je sjajnim partijama ove sezone, upisao je drugu pobedu zaredom i "iznenadio" Hamburg na "Imteh areni" (2:0). Oba gola postigao je hrvatski 29-godišnji internacionalac Srđan Lakić koji je u Ajntrahtu na pozajmici.

REZULTATI 20. kola:

petak:

Verder – Hanover 2:0

(Petersen 85, 88.)

subota:

Šalke – Grojter firt 1:2

(Bastos 47. - Klaus 52, Đurđić 90+2.)

Volfsburg – Augsburg 1:1

(Naldo 23. - Moravek 25.)

Majnc – Bajern 0:3

(Miler 41, Mandžukić 50, 57.)

Hofenhajm – Frajburg 2:1

(Voland 10, 26. - Kruse 4.)

Fortuna (D) – Štutgart 3:1

(Kruse 10, 37, Fink 76. - Gentner 60.)

Hamburger – Ajntraht 0:2

(Lakić 22, 36.)

nedelja:

Nirnberg – Borusija (M) 15.30h

Bajer – Borusija (D) 18.30h

TABELA: Bajern Minhen 51, Bajer Leverkuzen 37(-1), Borusija Dortmund 36(-1), Ajntraht 36, Majnc 30, Šalke 29, Borusija Menhengladbah 29(-1), Frajburg 28, Hamburg 28,Hanover 26...

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA