ABA: Partizan dobio Split, Dule na hlađenje poslao Bogdanovića

Košarkaši petostrukog uzastopnog šampiona regionalne lige lako došli do bodova pobedivši Dalmatince sa 68:59

  • 0

Košarkaši Splita u Beogradu nisu "videli" koš! Sjajna odbrana "crno-belih" bila je nepremostiva prepreka za goste, pa se pobeda Partizana u 20. kolu ABA lige može okarakterisati kao rutinska. Partizan - Split 68:59 (17:17, 15:5, 17:20, 19:17).

Najlošija šuterska ekipa u Jadranskoj ligi u igri pod košem nije imala šta da traži, a uz već pomenutu odbranu izabranika Duška Vujoševića, jasno je zašto su gosti u drugoj deonici dali samo pet poena, u prvom i poslednjem minutu. Istina, Split je u prvoj četvrtini zadavao izvesne probleme domaćinu, ali kada su "crno-beli", u 4. minutu druge deonice dali prvi poen, bilo je jasno da Split u Beogradu nema prava ni da se nada pobedi.

Serija 15:0 u drugoj deonici rešila je pitanje pobednika, ali su domaći po ko zna koji put pokazali da imaju problem sa napadom. Problem koji se meri minutima. Split je minus 15 (25:40) iz 24. minuta do kraja trećeg perioda sveo na 42:49. U tim momentima je reket "žaključao" Filip Kraljević podelivši domaćim igračima pet "banana".

Ipak, ovo je bila još jedna partija Partizana u kojoj su oni demonstrirali šta i kako rade u defanzivi na treninzima. Deluju čvrsto i ukoliko protivnika ne krene šut, u velikom je problemu. Split je to i doživeo. Sa .. poena najefikasniji je bio Subotić, bek Dalmatinaca. Usput, Splićani su šutirali ispod 25 odsto za dva i 20 za tri!

Vujošević je kombinovao, pa su svi igrači igrali više od sedam minuta. Kapiten Lučić je sa 16 poena bio najefikasniji. Dejan Musli dodao je 12 (8 sk). Ipak, u jednom momentu trener "crno-belih" je u svlačionicu poslao mladog Bogdana Bogdanovića!? Sam Dule Vujošević je posle meča rekao:

- Poslao sam ga u svlačionicu da stavi led na povređeni skočni zglob.

ABA LIGA 20. kolo:

subota:

Solnok – Crvena zvezda 83:96

Cibona – Budućnost 60:73

Partizan – Split 68:59

Zadar – Široki 76:81

MZT – Olimpija 76:87

nedelja:

Igokea – Cedevita

Krka – Radnički

(D. J. / Foto: abaliga.com, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA