KUP AFRIKE: "Super orlovi" preko Malija odleteli do finala (VIDEO)

Prvi polufinalni meč Afričkog kupa nacija rešen posle prvih 45 minuta pošto su Nigerijci tada imali već tri gola prednosti. U drugom poluvremenu tresle su se obe mreže, ali Nigerija je na kraju ubedljivom pobedom (4:1) stigla do svog sedmog finala

  • 0

Završen je prvi polufinalni meč i poznat je prvi finalista 29. Afričkog kupa nacija - Nigerija, po sedmi put!

Nigerija je deklasirala Mali u prvom polufinalu sa 4:1, a već u 44. minutu se znalo ko prolazi dalje pošto je tada bilo već 3:0 za "superorlove". Vrlo uzbudljiva utakmica sa dosta prilika na obe strane, ali je Nigerija, ipak, bila ubojitija pa će imati priliku da se bori za pehar "crnog kontinenta" sa pobednikom duela Gana - Burkina Faso.

Poveli su već u 20. minutu golom Ečejilea pošto je prvo Viktor Mozes na desnom boku "provozao" jednog igrača Malija, probacio mu kroz noge, sjajno centrirtao i našao samog Ečejilea, koji je glavom lako ubacio loptu u mrežu.

Posle samo 15 minuta bilo je već dva gola u mreži Malija. Posle jedne ubitačne kontre koju je istrčao Emenike po desnoj strani i on je sjajno zavrnuo loptu po zemlji unutra gde se našao Ideje i povisio na 2:o.

Do kraja prvog poluvremena asistent kod drugog gola postigao je i sam gol. Napadač Spartaka iz Moskve Emenike potpuno je slomio Mali pred kraj prvog dela. Izveo je slobodan udarac, pomalo trapavo, i uz dosta sreće, pošto je lopta zakačila jednog igrača u živom zidu i prevarila golmana, doveo svoj tim u nedostižno vođstvo.

U drugom poluvremenu "orlovima" je bilo potrebno da samo sačuvaju veliku prednost, ali oni su u 60. minutu odlučili da povise prednost na četiri gola razlike i dokrajče u potpunosti Mali. Strelac je bio Musa, koji je kroz noge savladao Samasu i definitivno odveo svoju reprezentaciju u finale i pokušaj za osvajanje trećeg zlata Afrčkog kupa nacija.

Do kraja meča Ideje je 15 minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka uspeo samo da smanji prednost na 4:1, ali je tada i njemu i svim navijačima i igračima Malija bilo jasno da se neće obresti u finalu.

Nigerija je do sada dva puta bila šampion (1980. i 1994. godine), četiri puta je bila poražena u finalu, dok je čak sedam puta uzimala bronzu na kraju. Poslednje finale odigrali su na 22. AKN, kada su 2000. godine bili poraženi od Kameruna posle penala (2:2 u regularnom delu).

REZULTATI polufinala AKN:

Mali-Nigerija 1:4

(Dijara 75, Ečejile 25, Ideje 30, Emenike 44, Musa 60)

Gana - Burkina Faso 19.30h

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA