KUP KORAĆA: Mega mučenje Partizana za plasman u finale

Više od 30 minuta košarkaši Mega Vizure mučili su "crno-bele", koji su sa tri pogođene trojke u poslednjoj deonici "prelomili" meč. Pobedom 87:77 aktuelni osvajač Kupa ide u finale

  • 1

Dve vezane trojke Vestermana i Bogdanovića na početku poslednje deonice, koje su košarkaše petostrukog uzastopnog osvajača Kupa Radivoja Koraća "oterale" na pet poena viška, bile su krucijalne u rešavanju "šahovske partije", koju su u kragujevačkom "Jezeru" odigrali Partizan i Mega Vizura. Konačno, Partizan je "isčupao" pobedu 87:77 (21:21, 18:19, 21:19, 27:18), pa će u nedelju imati priliku da sačuva "žućkovu levicu".

Ispadanje košarkaša Partizana iz Evrolige mnogi su prihvatili kao šansu da se igra nadogradi kroz veći broj treninga. To su svakako dobili, ali... Duel sa Mega Vizurom bio je još jedan u nizu u kojem se pokazalo da u napadu ne funkcioniše sve onako kako trener Duško Vujošević želi. Mega Vizura je motivaciju i želju da se "nadigrava" sa petostrukim uzastopnim osvajačem Kupa pretvorila u borbu "prsa u prsa", koju su izgubili za 30-ak sekundi nepažnje, kada su apsolutno sami izvan linije ostali Vesterman i Bogdanović.

Sve urađeno do tog trenutka mladići Dejana Milojevića su bacili uz vetar, ali su pokazali da će u Superligi još jednom biti ekipa protiv koje ABA ligaši neće imati lak posao. Kombinacijom različitih sistema odbrane, Mega je uspevala da tera "crno-bele" na šut van reketa, koji im ove sezone i nije zaštitni znak. Opet, standardna defanziva Partizana bila je ključ za trijumf, jer kada su došli do prednosti 72:65, više je nisu ispuštali. Tek da pomenemo, Mega je u prvom poluvremenu imala 28:21, ali to nije sada bitno. Iskustvo je ovog puta bilo saveznik "crno-belih".

Mega Vizura - Partizan 77:87

Mega Vizura: Reljić 1, Krstić 8, Dangubić 8, Jaramaz, Avramović 7, Micić 23 (1 sk, 7 as), Luković 5, Veličković 5 (6 sk, 3 as), Tijanić, Bojić 2, Mišković, Marjanović 18 (13 sk, 1 as, 2 bl).

Partizan: Milutinov, Vesterman 15, Gordić 2, Lučić 9, Milosavljević 11 (4 sk, 4 as), Bogdanović 5 (3 as), Gagić 21, Musli, Čakarević, Đekić, Gordon 12 (10 sk, 1 as), Bertans 12.

POLUFINALE KUPA RADIVOJA KORAĆA:

Partizan - Mega Vizura 87:77

Radnički - Crvena zvezda 21.00

(D. J.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA