NEMA RVANJA?! MOK predlaže izbacivanje najstarijeg sporta sa OI!

Rvanje ipak, ima teoretsku šansu da se odmah vrati u olimpijsko okrilje, pošto će se za to upražnjeno mesto boriti sa jos sedam sportova

  • 0

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta preporučio je danas da rvanje ne bude u olimpijskom programu 2020. godine

Rvanje, kao jedan od nastarijih olimpijskih sportova bio je uvršten u olimpijski program od samog početka modernih Igara - 1896. godine.

Rvanje ipak, ima teoretsku šansu da se odmah vrati u olimpijsko okrilje, pošto će se za to upražnjeno mesto boriti sa jos sedam sportova - bejzbol/softbol, karate, vožnja rolerima, sportsko penjanje, skvoš, surfovanje i vušu.

Takmičenje na Letnjim olimpijskim igrama odvija se u 26 sportova, a Izvršni odbor MOK-a danas će izbaciti jedan sport kako bi krajem godine uvrstio novi sport.

U kategoriji sportova koji bi mogao da izgubi olimpijski status posle 2016. godine spominjao se i tekvondo.

Mediji su navodili da će MOK gotovo sigurno izbaciti moderni petoboj, koji je u olimpijskom programu od Igara 1912. godine u Stokholmu.

Moderni petoboj podrazumeva takmičenje u mačevanju, jahanju, plivanju, trčanju i pucanju - pet veština koje su tražene od konjičkog oficira u 19. veku.

MOK će 7. septembra u Buenos Ajresu odlučiti gde će se održati Olimpijske igre 2020. godine, a kandidati su Istanbul, Madrid i Tokio.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA