LIGA EVROPE: Hulkova golčina slomila Liverpul, debakl Napolija podno Vezuva

Zenit sa dva gola u tri minuta srušio odbranu Liverpula (2:0), dok je Anži u Moskvi preokrenuo protiv Hanovera (3:1). Levante "objasnio" neke stvari Olimpijakosu

  • 0

Prva dva meča šesnaestine finala Lige Evrope igrala su se u Rusiji i oba ruska kluba bila su uspešna. Zenit je u Sankt Petersburgu slavio protiv Liverpula (2:0) i to bez primljenog gola što mu daje veliku prednost pred revanš meč na "Enfildu". Za razliku od njih, Anži je protiv Hanovera primio gol, ali je dao tri − 3:1.

Domaći su bili bolji tokom celog meča, ali su do golova stigli tek u drugom poluvremenu i to su oba "pala" za tri minuta.

Strelac prvog gola bio je najosporavaniji i najomraženiji igrač ekipe sa severa Rusije Hulk, koji je neverovatno grunuo loptu sa dvadesetak metara levom nogom što je bilo apsolutno neodbranjivo za Pepea Reinu. Drugi gol već u 72. minutu postigao je vremešni Sergej Semak.

Liverpul je do kraja meča pokušavao pritiskom da dođe bar do gola, ali se Zenit dobro branio.

Hanover je na gosotvanju Anžiju u Moskvi poveo u 23. minutu golom Huščija, ali Samjuel Eto uspeo da izjednači pred kraj prvog poluvremena. Na početku drugog dela Ahmedov je odmah doveo svoj tim iz Mahačkale u prednost dok je Nemce "zakucao" Busufa u 64. minutu.

Derbi susret prvog dela ovog fudbalskog popodneva rezervisanog za mečeve Lige Evrope odigran je u Leverkuzenu. Benfika je "lavovski" posao napravila slavivši sa 1:0. Strelac pobedonosnog gola bio je Kardozo u 61. minutu.

Raspoloženi za igranje bili su igrači Levantea koji su 3:0 razbili Olimpijakos, najbolji tim Grčke. Domaći su posao završili za pola sata igre, u periodu od 20. do 56. minuta. Tada su i pali golovi. Čelsi je u Pragu golom Oskara (82.) slavio protiv Sparte 1:0, dok je drugi češki tim, Viktorija iz Plzena, napravila iznenađenje pobedivši Napoli podno Vezuv sa ogromnih 0:3.

Viktorija je hrabro odigrala protiv favorizovanih Italijana. Poveli su u 28. minutu i onda znalački odolevali jalovim napadima domaćina. Napoli se, razumljivo, pred kraj "otvorio" što su gosti kaznili sa još dva gola.

Konkurencija u Ligi Evrope nikada nije bila jača, jer će se za trofej, pored navedenih velikana, boriti i Liverpul, Zenit, Anži, Totenhem, Napoli, Leverkuzen, kao i branilac titule Atletiko Madrid. Listu strelaca predvodi fenomenalni napadač Napolija Edison Kavani sa sedam postignutih pogodaka, dok su se Šelvi, Klejton Livaja, Randon i Defo po četiri puta upisali u strelce.

Ovog proleća Liga Evrope je prepuna srpskih internacionalaca: Ivanović, Stanković, Kuzmanović, Krasić, Pantelić, Matić, Fejsa, Sulejmani...

REZULTATI TOP 32 faze LE:

Anži Mahačkala – Hanover 3:1

(Eto 34, Ahmetov 48, Busufa 64 - Hušti 22)

Zenit – Liverpul 2:0

(Hulk 68, Semak 72)

Ajaks – Steaua 2:0

(Veireld 28, Van Rijn 48.)

BATE Borisov – Fenerbahče 0:0

Dinamo Kijev – Bordo 1:1

(Haruna 20. - Obranjak 23.)

Levante – Olimpijakos 3:0

(Rios 10, Bakero 40 pen, Martins 56.)

Bajer Leverkuzen – Benfika 0:1

(Kardozo 61.)

Napoli – Viktorija Plzen 0:3

(Darida 28, Rajtoral 79, Tecl 89.)

Sparta Prag – Čelsi 0:1

Atletiko Madrid – Rubin 21.05

Bazel – Dnjepar

Inter – Kluž

Borusija Menhengladbah – Lacio

Njukasl – Metalist

Štutgart – Genk

Totenhem – Lion

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA