Pistorijus u suzama odbacio krivicu, o kauciji u utorak! (VIDEO)

Južnoafriči paraolimpijac rasplakao se u sudnici tokom čitanja optužnice kojom je okrivljen za ubistvo devojke Rive Stinkemp

  • 0

Južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus pojavio se pred sudom u Pretoriji gde je saslušan zbog ubistva svoje devojke Rive Stinkemp. Tokom čitanja optužnice, kojom je i zvanično optužen za ubistvo, atletičar se rasplakao.

Kako su prenele agencije, menadžer Pistorijusa je saopštio da on "najoštrije odbacuje navedene optužbe". U saopštenju se dodaje da Pistorijus "želi da izrazi svoje duboko saučešće" porodici ubijene devojke.

Sudija Dezmond Neir odredio je utorak za dan u kom će biti rešeno pitanje eventualne kaucije, koja bi omogućila da se paraolimpijac brani sa slobode.

Isprva mediji su javili da je Pistorrijus greškom ubio devojku, misleći od nje da je provalnik, međutim, policija je odbacila tu mogućnost, a zvanično je saopšteno da je i ranije bilo incidenata u Pistorijusovoj kući  i da je bilo prijava policiji zbog stvari "porodične prirode".

Nesrećna Riva, južnoafrički top-model, izgleda da je upucana četiri puta kroz vrata kupatila.

- Ophodimo se prema njemu kao prema bilo kome drugom. Oni će tražiti kauciju, mi ćemo se suprotstaviti tome, a kao argument ćemo navesti to da pričamo sa ljudima koji stanuju u blizini, koji su čuli nešto i ranije tokom večeri, kao i tokom pucnjave - izjavila je portparolka policije.

U večernjim satima u četvrtak, saopšteno je da je Pistorijus i zvanično optužen za ubistvo, pa je u pritvoru sačekao saslušanje. A na njega je pošao ne želeći da pokazuje lice novinarima i foto-reporterima, kojih je bilo na desetine.

Prekrivene glave, uz pomoć policajaca koji su sklanjali snimatelje sa njihovog puta, Pistorijus je, bez mogućnosti da mu iko od predstavnika medija vidi lice, stigao na saslušanje iz pritvora.

Protivrečni su i podaci koliko dugo su Riva Stinkemp i najpoznatiji svetski paraolimpijac bili u vezi. Dok neki mediji navode da su zajedno od novembra, drugi govore da veza traje oko godinu dana. Manekenka je ove nedelje imala zakazano predavanje u jednoj školi u Johanesburgu, gde je trebalo da govori o nasilju nad ženama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA