VREMEPLOV - Vujošević: Navijam za Zvezdu! (FOTO) (VIDEO)

- Za klub koji me želi od sada ću i navijati, jer u njemu živim i radim - izjavio je trofejni trener Partizana 1991. godine po dolasku na Mali Kalemegdan

  • 11

Teško je poverovati, ali trofejni trener Partizana Duško Vujošević svojevremeno je izjavio da navija za Crvenu zvezdu. U razgovoru za "Sportski žurnal" daleke i ratne 1991. godine, Vujošević je ocenio: "Za klub koji me želi od sada ću i navijati, jer u njemu živim i radim."

 

- Ponuda me je iznenadila. Proveo sam u Partizanu dugo vremena. Očigledno se stiglo do granice zasićenosti, bilo je vreme za rastanak. A mene nije interesovala Amerika, ni specijalizacija, želim da radim, u najboljim sam godinama (32). Očekujem da u Partizanu shvate moju odluku, prijatelji ostajemo iako smo od danas sportski "neprijatelji" - rekao je tada Vujošević, koji je još ranije kao trener početnik već neko vreme proveo među "crveno-belima".

 

 

Vujošević je preuzeo "crveno-bele" i nije ih loše vodio, stigli su do finala plej-ofa 1992. godine, u kojem je Partizan, upravo krunisani šampion Evrope, sa Željkom Obradovićem na klupi i Sašom Đorđevićem i Predragom Danilovićem na parketu, bio mnogo bolji i slavio 3:0 u pobedama u svojoj najuspešnijoj sezoni, kada su se okitili i peharom Kupa Jugoslavije.

 

Vujošević je potom napustio Zvezdu, ekipu je preuzeo Vladislav Lučić, koji je iskoristio odlazak najboljih košarkaša Partizana u inostranstvo posle uvođenja sankcija UN, pa je u naredne dve sezone sa "crveno-belima" osvajao titule, dok je Vujošević nekoliko godina proveo u Italiji, da bi se vratio 2001. godine i otpočeo seriju trijumfa sa "crno-belima".

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    17. februar 2013 | 15:23

    a zasto niko nije objavio da je koordinatoru mutant kluba iz zeleznika bila najveca zelja da postane predsednik kk PARTIZAN !!! pa kada mu nije proslo okrenuo se zvezdi,i onda je sa prijateljem Vesicem krenuo da je unistava da bi se posle pojavio kao njen spasilac i jedini kvalifikovan za to ???!!!

  • Zika

    17. februar 2013 | 15:50

    hahaha ovaj vujosevic je smesan do koske... sutra da bude trener cedevite rekao bi da je oduvek navijao za cedevitu.... sraman je. p.s. dule nauci da gubis a da se ne ponasas kao zena

  • mare

    17. februar 2013 | 16:36

    Znao sam da je nas cigan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA