MIHA ZA TELEGRAF: Stanković će morati da aplaudira Hrvatima!

Selektor Srbije insistira da svaki reprezentativac mora da ispoštuje pravila na koja pristaje kad dođe u reprezentaciju, pa tako neće biti izuzetak ni bivši kapiten. Mihajlović je naveo da očekuje da mu se Nemanja Matić javi ukoliko želi da se vrati u nacionalni tim, kao i da mu je najvažnije da se Lazar Marković oporavi od povrede

  • 0

Selektor fudbalera Srbije Siniša Mihajlović neće odstupiti od svojih principa koji važi za sve reprezentativce, pa samim tim i za bivšeg kapitena Dejana Stankovića - ukoliko bude hteo da se vrati u reprezentaciju, moraće da aplaudira himni Hrvatske.

Mihajlović je u intervjuu za naš portal izjavio da ga ne čudi ogromno intersovanje Hrvata za kvalifikacioni meč na "Maksimiru" i poručio je Nemanji Matiću da, ukoliko želi da se vrati u reprezentaciju, treba lično da mu se obrati.

Postoji obostrana želja da se Dejan Stanković vrati u reprezentaciju, možda čak i za utakmicu na "Maksimiru". Da li se to promenilo s obzirom da je bivši kapiten nedavno izjavio da nije siguran da li bi mogao da aplaudira na hrvatskoj himni, na čemu vi insistirate?

- On dobro zna da su to prinicipi koje mora da prihvati da bi igrao za reprezentaciju. Sve što su prihvatili ostali reprezentativci i što su potpisali kodeks o ponašanju, mora da ispoštuje i on. Bez obzira na to što je on Deki Stanković. Neophodno je da kao i svaki igrač da bude konstatan u svom klubu i da se on oseća dobro.

Adem Ljajić je u pobedi Fiorentine nad Interom kao dvostruki strelac pružio odličnu partiju. Da li žalite posle njegovih izdanja što nije više član reprezentacije?

- Ne žalim. Meni je najvažnije da fudbaler ispoštuje ono što je potpisao kada je došao u reprezentaciju. I njemu su vrata otvorena ukoliko odluči da prihvati ono što je u krajnjem slučaju sam potpisao, tako da bez obzira, sve i da daje pet golova po meču, ništa se ne menja u njegovom slučaju.

Menadžer Nemanje Matića je opovrgao tvrdnje da vezista Benfike ne želi da igra za nacionalni tim dok ste Vi selektor. Rečeno je da nije želeo da se odaziva pozivu jer je pet mečeva presedao, a bio mu je problem zbog napornih putovanja iz Lisabona. Da li posle ovoga može da se nasluti eventualni povratak Matića u repretentaciju?

- Zavisi isključivo od Matića. Na njemu je da me pozove kako bismo razgovarali. Ne zanima me šta kaže njegov menadžer, jer sa menadžerima ne pričam. Ukoliko želi da se vrati u reprezentaciju, ima moj broj.

Spekuliše se da će Lazar Marković mesec i po dana odsustvovati sa terena zbog povrede, nagađa se da se možda čuva za Čelsi sa kojim ima potpisan predugovor. Informacije koje stižu su još šture, koliko ste vi upoznati o njegovom stanju?

- Ono što je sigurno je da Marković stvarno nije u mogućnosti da igra, a ne da se čuva za drugi klub. Činjenica je da je Lazar igrač koji treba reprezentaciji, ali meni je najvažnije njegovo zdravlje, da on bude spreman za utakmice, a ne da igra pod tabletama. Videćemo koliko će uspeti da se oporavi za ovih mesec dana.

Marko Šćepović je na pripremama Partizana vratio golgetersku formu.

- Na to gledam pozitivno, Marko je na skoro svim utakmicama postigao golove. Vidi se da je povreda prošlost i da je iza njega period kad je bio u zaostatku s formom.

Kako komentarišete što su Hrvati trebovali oko 150.ooo karata za meč sa Srbijom 22. marta? Mislite li da će takvo interesovanje biti i za meč u Beogradu?

- To dosta zavisi od naših rezultata. Ako do meča u Beogradu budemo i dalje u trci za Svetsko prvenstvo, a ja verujem da hoćemo, i kod nas će biti veliko interesovanje. Mada mislim da će, u svakom slučaju, za tu utakmicu biti dosta zainteresovanih zbog Hrvatske. Da oni tamo imaju stadion od 150.000 mesta, sigurno bi bio rasprodat.

Ko je u ovom trenutku najopasniji od igrača Hrvatske?

- Oni imaju bolju reprezentaciju od nas, od svakog igrača nam preti određena opasnost, tako ne izdvajam posebno nijednog njihovog igrača.

Da li kod vas raste nervoza kako se utakmica približava?

- Nisam nervozan, ja ovakve utakmice volim. Sve zavisi od igrača i važno je samo da nemamo problem s povredama. Nadam se da ćemo imati jasnu sliku na sedam dana do utakmice s kakvom ćemo ekipi izaći.

Kako se pripremate za meč na kom niste favorit? Šta je drugačije u psihološkoj pripremi?

- Ništa se ne menja. Uvek idemo na pobedu jer jedino tako radimo, bez obzira da li smo favoriti ili ne.

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA