RADNIČKI: Hoćemo fajnal for ABA lige!

Presednik Šumadinaca Telegrafu otkrio da je Josipu Biliću i Romanu Liscu jasno stavljeno do znanja da "Jezero" želi još jednu organizaciju završnice regionalne lige bez obzira na plasman ekipe

  • 2

Očajne scene koje je svet video u finalu Kupa Radivoja Koraća nisu pokolebale čelnike kragujevačkog Radničkog, pa su ovi, saznaje Telegraf, Josipu Biliću i Romanu Liscu, vodećim ljudima ABA lige, rekli da su spremni da organizuju fajnal for regionalne košarkaške lige.

- Da, Radnički je posle meča sa Cibonom, kojem je prisustvovao i Roman Lisac, jasno stavio do znanja da želi da organizuje završni turnir - kaže za Telegraf Ivan Grujin, predsednik Kragujevčana, i dodaje:

- Da se razumemo, do kraja regularnog dela ima još pet kola, a mi želimo da pokažemo kakvi smo domaćini bez obzira na rasplet i ishod regularnog dela. Iskreno, nadam se da će ekipa na terenu pokazati da zaslužuje igranje. Fajnal for je kruna rada trenera Nikolića i momaka, a plasman bi nam omogućio i igranje u Evrokupu. To je bio naš cilj.

Da li postoji protivkandidat za domaćina finalnog turnira?

- Beograd je neodlučan, dok razmišljanja čelnika ABA lige idu u nekom drugom pravcu. Oni bi voleli da neko neutralan organizuje. Međutim, ko će da daje pare za organizaciju takvog događaja, a da ne igra.

Zar vi niste spremni i na takvu opciju?

- Da, jer želimo da pokažemo kakvi smo domaćini. Opet, ABA liga je, bez obzira na to da li je ona dobra ili ne, Kragujevcu mnogo  pružila - rekao je Grujin.

Gorak ukus zbog očajnog završetka Kupa Radivoja Koraća i dalje "stoji" na usnama, a prvi čovek Kragujevčana kaže da će klub nastaviti da traži pravdu, makar sve i na sudu završilo.

- Nije gotovo. Proces je u toku jer mi želimo da razjasnimo sve sa KSS. Želimo da ukažemo na njihove greške i nepravdu koju su napravili prema igračima iz Srbije. Jeste Radnički tu najviše oštećen, ali ovo radimo i zbog budućnosti naše košarke. Hoćemo da na čistac isteramo sve. Zbog toga ćemo i na sud ako treba - zaključio je Grujin.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slaveee

    19. februar 2013 | 14:23

    Bila bi najveca glupost da vam dozvole.kao prvo verovatno necete a zavrsni turnir kao drugo hala je premala a kao trece pokazali ste kako znate da organizujete..na svakoj utakmici neka sranja(kup Koraca))

  • pedja

    19. februar 2013 | 14:40

    Seljaci-pajlba!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA