LIGA ŠAMPIONA: Bajern razmontirao "tobdžije", Portov minimalac (VIDEO)

Bajern golovima Krosa, Milera i, uz mnogo sreće, Mandžukića ostvario bitnu pobedu na "Emiratima" (3:1) protiv jalovog Arsenala. U Portu, istoimena ekipa golom Mutinja pobedila Malagu i na revanš u Španiju ide bez primljenog gola (1:0)

  • 1

U jednom od derbija osmine finala Lige šampiona Arsenal je na "Emiratima" dočekao zahuktali minhenski Bajern, ali se nije baš lepo proveo. Bajern je protutnjao glavnim gradom Engleske, naročito u prvom poluvremenu, i sebi obezbedio veliku prednost pred revanš meč.

U drugom meču, koji je bio malo u senci ovog u Londonu, Porto je na svom "Dragau" ostvariuo minimalnu pobedu nad španskim debitantom Malagom.

Ni jedni ni drugi se nisu baš pokazali, ali su ipak bolji utisak ostavili domaći koji su ostvarili dobar učinak jer nisu primili gol na svom stadionu.

ARSENAL - BAJERN 1:3

(Podolski 55 - Kros 7, Miler 21, Mandžukić 77)

Bajern je krenuo neverovatno jako i ofanzivno, pa su poveli već posle sedam minuta golom Tonija Krosa, koji je posle dobrog centaršuta Milera uputio vrlo dobar poluvolej ka golu Šćešnog, i doveo svoju ekipu u vođstvo.

Već u 21. minutu na semaforu je pisalo 0:2, pošto je prednost duplirao Tomas Miler. Korner sa desne strane izveo je Kros, najbolje je na prvoj stativi skočio Van Bujten, a Šćešni je uspeo samo da odbije loptu direktno na nogu, nečuvanog Milera.

Koliko je Bajern nadmoćan govori podatak i da Arsenal u prvom poluvremenu nije uputio šut ka golu Bavaraca.

U drugom poluvremenu "tobdžije" su dodale gas i krenule da gaze Bajern i da ga "guraju" na njegovu polovinu. Pritisak se isplatio u 55. minutu, a prvi je podlegao najsigurniji Maneul Nojer.

On je očajno procenio let lopte iz kornera, i ona je uspela da padne u peterac Bajerna, Nojer je ostao kao zakopan u mestu, a Podolski se dobro snašao i ćušnuo loptu u mrežu svog bivšeg tima.

Činilo se da Arsenal može da dođe čak i do remija, pošto su bukvalno saterali Bajern na njihovu polovinu i naterali ih da se brane, međutim, u 77. minutu stigao je hladan tuš.

Tada je Mario Mandžukić postigao svoj prvi gol u Ligi šampiona ove sezone, uz dosta sreće, pošto je posle povratne lopte Lama u padu zakačio loptu, a ona je čudnom putanjom završila u mreži.

PORTO - MALAGA 1:0

(Mutinjo 56)

U Portugaliji prvo poluvreme u potpunosti je pripalo domaćoj ekipi koja je gostima iz Španije dozvolila da samo jednom šutnu ka golu Heltona.

Ipak, dvostruki osvajač ovog takmičenja nije uspeo da dođe do prednosti iako su imali nekoliko dobrih poluprilika.

Foto: Tanjug/AP

I na početku drugog dela viđena je ista situacija na terenu, Porto je napadao non-stop, ali jalovo, dok je Malaga tu i tamo ponekad pokušala da pripreti, ali bezuspešno.

Domaći su najzad poveli u 56. minutu, a strelac je bio Mutinjo, koji je lagano prosledio loptu u mrežu posle dobrog centaršuta po zemlji sa leve strane. Mada, i pored lepe egzekucije, Mutinjo je, kako se može videti na snimku, bio u ofsjadu kada mu je stizala lopta.

Porto je bio mnogo ubedljiviji tokom celog meča, pošto su momci sa "Romarede" u Portugaliji uspeli da upute samo jedan, i to onaj iz prvog poluvremena, šut ka golu Heltona.

Porto je mogao do boljeg skora, ali su zadovoljni i ovim.

Posle više od dva meseca pauze, prošle nedelje počela je nokaut faza najelitnijeg evropskog takmičenja Lige šampona. Prvog dana PSŽ i Juventus ostvarili su vrlo bitne pobede na gostovanjima, dok su prošle srede viđena dva remija u kojima su učetvovali Real Madrid, Mančester junajted, Šahtjor i Borusija Dortmund.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA