ŠOK: Dauda ne sme da igra fudbal zbog srčanih smetnji?!

Nigerijca očekuju dodatni pregledi u petak, a lekarski konzilijum navodi da novi igrač Crvene zvezde ne bi mogao da dobije dozvolu da nastupa na zvaničnim fudbalskim utakmicama

  • 3

Abioli Daudi, pojačanju Crvene zvezde, za kog je veliko pitanje da li će uopšte biti registrovan, utvrđeno je na prošlonedeljnim meicinskim testovima u Zavodu za sport da ima srčane smetnje zbog kojih lekarska komisija ne može da dozvoli da se on profesionalno bavi fudbalom!

Prema navodima "Večernjih novosti", konzilijum na čelu s prof. dr Miljkom Ristićem, članom Zvezdinog Upravog odbora, a inače direktorom Kliničkog centra Srbije i uglednim kardiohirurgom, otkrila je da Dauda ima zdravstvene probleme zbog kojih će morati ponovo da bude pregledan. Nalazi su čak poslati na uvid i mišljenje kod prof. dr Bojana Biočine, načelnika klinike za kardijalnu hirurgiju KBC Zagreb, koji se složio sa procenom kolega.

"Na osnovu dokumentacije za fudbalera Abiolu Daudu i uvida u istu, obaveštavamo vas da pomenuti igrač ne bi mogao da dobije dozvolu da nastupa u zvaničnim fudbalskim takmičenjima, a koja se odnosi na zdravstvenu sposobnost igrača. Potrebna su dopunska ispitivanja koja podrazumevaju ponovni ultrazvučni pregled srca, test opterećenja i koronarografiju. Ovi pregledi mogu se izvršiti 21. februara 2013. u KC Srbije u Beogradu. Nakon ovih pregleda igrač će dobiti potvrdu o zdravstvenom stanju i mišljenje o njegovoj daljoj sportskoj aktivnosti", navodi se u izveštaju koji su pored Ristića i Biočine potpisali i prof. dr Arsen Ristić (kardiolog) i dr Mladen Kočica (kardiohirurg).

"Crveno-beli" su se vratili u Beograd iz Antalije u četvrtak kasno uveče, tako da će kardiološki pregledi uslediti u petak, pa će se tek naknadno znati da li će Nigerijac uspeti da igra za 300.000 evra godišnje.

Prethodno je utvrđeno da Ganjanin Natanijel Asamoa boluje od miokarditisa, što bi moglo da ugrozi njegovu karijeru.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bracala

    21. februar 2013 | 23:16

    Eto to su Stojadinoviceve kombinacije, dovodi polovicnog fudbalera koji je satro slobodan,, a ustvari ga niko nece jer covek nazalost ima srcane smetnje. Napolje iz Zvezde!!! Privatizujte klubove.

  • SIMA SRBIJA

    22. februar 2013 | 00:47

    nema igrac nikakve probleme sa srcem,vec dzaja nece da ga dovede.Minira stojadinovica.U klubu je rasulo totalno i uprava je podeljena u klanove.To je nazalost nasa crna strana.Sramota za klub.KAKO JE MOGUCE DA ZAVOD PRVO KAZE DA JE IGRAC SPOSOBAN A POSLE 7 DANA TAJ ISTI ZAVOD KAZE DA NIJE SPOSOBAN.

  • русија

    22. februar 2013 | 03:32

    дајте да звезду купи шарић, пардон дачић

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA